r
Nosalty Logó

Tojással töltött dagadó

Sz. Ági
Tojással töltött dagadó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1360
Kalória
40.2g
Fehérje
7.6g
Szénhidrát
128.6g
Zsír
168.9g
Víz
315.1g
Koleszterin
500mg
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 5438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    514.5 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

  1. A dagadót szúrassuk fel a hentessel.
  2. A húst leöblítjük, kívül-belül besózzuk, borsozzuk.
  3. 6 tojást keményre főzünk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a megmaradt nyers tojást, a meleg tejben pépesre áztatott kenyeret vagy zsemlemorzsát, az olajat, sót, borsot, a felaprított petrezselyemzöldet.
  4. A kész tölteléket a hús nyílásába töltjük, jó szorosan tömködjük be.
  5. A nyílást hústűvel összetűzzük, vagy fehér cérnával bevarrjuk.
  6. Egy tepsit zsírral vagy olajjal kikenünk, a húst belefektetjük, ráöntünk egy pohár vizet, és fólia alatt 1-1,5 órát sütjük, míg megpuhul.
  7. A fóliát levesszük, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük
  8. Szeletelés előtt érdemes 15-20 percet pihentetni, és ha varrtuk, a cérnát feltétlenül húzzuk ki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Hagyományosan így készül nálunk a töltött dagadó, már évtizedek óta.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek