Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojással töltött dagadó

Tojással töltött dagadó
Tojással töltött dagadó
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományosan így készül nálunk a töltött dagadó, már évtizedek óta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagadót szúrassuk fel a hentessel.
  2. A húst leöblítjük, kívül-belül besózzuk, borsozzuk.
  3. 6 tojást keményre főzünk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a megmaradt nyers tojást, a meleg tejben pépesre áztatott kenyeret vagy zsemlemorzsát, az olajat, sót, borsot, a felaprított petrezselyemzöldet.
  4. A kész tölteléket a hús nyílásába töltjük, jó szorosan tömködjük be.
  5. A nyílást hústűvel összetűzzük, vagy fehér cérnával bevarrjuk.
  6. Egy tepsit zsírral vagy olajjal kikenünk, a húst belefektetjük, ráöntünk egy pohár vizet, és fólia alatt 1-1,5 órát sütjük, míg megpuhul.
  7. A fóliát levesszük, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük
  8. Szeletelés előtt érdemes 15-20 percet pihentetni, és ha varrtuk, a cérnát feltétlenül húzzuk ki!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 16 759
elküldve: 4
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött sertésdagadó, dagadó tojással töltve, tojással töltött sertésdagadó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1360
sertésdagadó 1 kg
tojás 7 db
kenyér 5 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint