Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött cukkini olaszosan sült zöldségekkel

Töltött cukkini olaszosan sült zöldségekkel
Töltött cukkini olaszosan sült zöldségekkel
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meleg nyári napokra kiváló, könnyen elkészíthető étel! Laktat, mégsem kalória bomba. Itt a cukkini idénye, érdemes kipróbálni: szép cukkiniket vettem a piacon. Rántva, párolva, grillezve és lecsóban is nagyon szeretjük, de most arra gondoltam, hogy valami mást, egy önálló változatot készítek belőle. Darált húsos, paradicsomos, mozzarellás raguval töltöttem meg, de sokféleképpen variálható. Ahogy sült a sütőben, finom illatok terjengtek, és alig vártuk, hogy megkóstoljuk majd.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én sült zöldségekkel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, hosszában elvágjuk, és a belsejét egy kanál segítségével kivájjuk. Talpakat csinálunk nekik, mégpedig úgy, hogy az aljukból levágunk egy vékony szeletet, így nem fognak felborulni a tepsiben.
  2. Egy kevés olívaolajat hevítünk, amelyen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a cukkini belsejéből kikapart cukkini húst felaprítva.
  3. Újabb 15 percig pároljuk, közben fűszerezzük: sóval, borssal, ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal. Az apróra vágott fokhagymát és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Amikor minden puha (összesen kb. 30 perc), felöntjük a tejszínnel, és még néhány perc alatt összefőzzük a ragut (ha túl híg lenne, akkor egy kevés ételsűrítővel megszórjuk, nekem nem kellett).
  4. A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, és paradicsom szeleteket teszünk rá, és mozzarella szeletekkel beborítjuk.
  5. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, és további 15 percig fólia nélkül sütjük, ameddig a sajt szép aranybarna nem lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 11 851
elküldve: 5
receptkönyvben: 141
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött cukkini, olaszos töltött cukkini

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
cukkini 4 közepes db
darált sertéshús 50 dkg
mozzarella 10 dkg
trappista sajt 15 dkg
főzőtejszín 1 dl
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 1 kk
bazsalikom 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 140 g
paradicsom 2 db
olívaolaj 3 ek
vaj 1 ek