r
Nosalty Logó

Füstös sajtos pulykapárizsival töltött cukkini

Nosalty
Füstös sajtos pulykapárizsival töltött cukkini
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

467
Kalória
17.1g
Fehérje
49.7g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
240.3g
Víz
30.8g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    2139 micro
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4352.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    2409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    961.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12866 micro
  • Lut-zea
    8555 micro
Összesen 1867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    869 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A cukkiniket félbevágjuk, a belsejüket bevagdossuk, és egy kanállal óvatosan kikaparjuk, ügyelve, hogy sehol ne vágjuk át a héját. A kikapart cukkinicsónakokat besózzuk, egy tálkába tesszük üreggel lefelé, és hagyjuk állni egy negyed órát.
  2. A párizsit, valamint a paradicsomot felkockázzuk, és ha szükséges, akkor a kikapart cukkinibelsőt is felvágjuk kisebb darabokra. A vöröshagymát finomra aprítjuk.
  3. Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rádobjuk a hagymát, és hozzáreszeljük a fokhagymát. Ha már üvegesre párolódott a hagyma, jöhet hozzá a paradicsom és a cukkini húsa. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Hozzáadjuk a sajtos pulykapárizsit, valamint a darabolt paradicsomot, és összeforgatjuk. Egy-két perc elteltével jöhet a főtt rizs is, az egészet összekeverjük. A cukkinicsónakokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és megtöltjük a parizeres-rizses keverékkel.
  5. A megtöltött cukkiniket alufóliával letakarjuk, és 200°C-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük.
  6. A negyed óra leteltével ráreszeljük a sajtot, majd visszatesszük még 15 percre pirulni. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A párizsi több, mint szendvicsfeltét, így ebben a töltött cukkiniben is megállja a helyet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...