Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke Erdeigy konyhájából

Töltött csirke Erdeigy konyhájából
Töltött csirke Erdeigy konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a remek ételt édesapám készítette mindig. Tőle tanultam meg. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A csirkét kívül-belül besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléket összekeverjük.
  2. A csirkébe beletöltjük a tölteléket, óvatosan lazítsuk fel a mellénél a bőrét, és oda is tölthetünk belőle, majd hústűvel összetűzzük a nyílást (vagy vastag cérnával bevarrjuk).
  3. A zsírt beletesszük a tepsibe, rátesszük a csirkét, beszórjuk borssal és majoránnával, kb. 1 dl vízzel felöntjük.
  4. Alufóliával befedjük a tepsit, és 150 fokon kb. 1,5-2 óráig sütjük.
  5. Levesszük a fóliát, és még kb. 30 percig sütjük 180 fokon.

Töltelék

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük, ráöntjük a szeletelt gombát, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
  2. A burgonyát feltesszük főzni enyhén sós vízbe. Ha elkészült, összetörjük krumplinyomóval.
  3. 5 db tojást keményre főzzük. Azután felkockázzuk.
  4. Az összetört krumplihoz hozzátesszük a gombát, a felkockázott tojásokat, apróra vágott petrezselymet és a zsemlemorzsát. 2 tojást ráütünk. Ételízesítővel és borssal ízesítjük. Jól összedolgozzuk az egészet.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 770
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

erdeigy

Mióta szakács: 2015.10.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke töltve, gombás-tojásos töltelékkel töltött csirke, töltött csirke gombásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1079
csirke 1.8 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 ek
víz 1 dl
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 200 g
burgonya 3 db
főtt tojás 5 db
petrezselyem 0.5 csokor
zsemlemorzsa 10 dkg
ételízesítő 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 2 db