r
Nosalty Logó

Töltött csirke Erdeigy konyhájából

erdeigy
Töltött csirke Erdeigy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

1079
Kalória
76g
Fehérje
33.6g
Szénhidrát
69.6g
Zsír
415.6g
Víz
606.4g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Összesen 1079 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Összesen 4315 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Összesen 142 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    415.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 1079 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    2146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1662.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    507 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1462 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2934 micro
Összesen 4315 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét kívül-belül besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléket összekeverjük.
  2. A csirkébe beletöltjük a tölteléket, óvatosan lazítsuk fel a mellénél a bőrét, és oda is tölthetünk belőle, majd hústűvel összetűzzük a nyílást (vagy vastag cérnával bevarrjuk).
  3. A zsírt beletesszük a tepsibe, rátesszük a csirkét, beszórjuk borssal és majoránnával, kb. 1 dl vízzel felöntjük.
  4. Alufóliával befedjük a tepsit, és 150 fokon kb. 1,5-2 óráig sütjük.
  5. Levesszük a fóliát, és még kb. 30 percig sütjük 180 fokon.

Töltelék

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük, ráöntjük a szeletelt gombát, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
  2. A burgonyát feltesszük főzni enyhén sós vízbe. Ha elkészült, összetörjük krumplinyomóval.
  3. 5 db tojást keményre főzzük. Azután felkockázzuk.
  4. Az összetört krumplihoz hozzátesszük a gombát, a felkockázott tojásokat, apróra vágott petrezselymet és a zsemlemorzsát. 2 tojást ráütünk. Ételízesítővel és borssal ízesítjük. Jól összedolgozzuk az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a remek ételt édesapám készítette mindig. Tőle tanultam meg. Nagyon finom.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...