Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos quinoával töltött csirkecombok

Spenótos quinoával töltött csirkecombok
Spenótos quinoával töltött csirkecombok
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétfőn elutazunk 10 napra! Hogy semmi ne vesszen kárba, az ebéd elkészítésénél igyekeztem minél több romlásra hajlamos alapanyagot felhasználni, ami a hűtőben fellelhető volt: 1 zacskó spenót, 1 zacskó paradicsom (ebből lett első fogásnak a sült paradicsomból készült leves), csirkecomb, lejárati idejéhez közeledő kacsazsír, tojás. A csirkecombot töltve szeretjük a legjobban, és szerencsére a töltelékrepertoár kifogyhatatlan.
Ez a "töltőanyag" lényegében ugyanúgy készül, mint  hagyományos, csak a beáztatott kenyeret helyettesítjük a kifőzött quinoával, és megspékeljük egy kis spenóttal. A húst nem takartam le sütés közben, de a viszonylag alacsony sütési hőfok és a szafttal történő locsolás megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon, ne adj isten, odakapjon.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű hideg vízben, hozzáadva az indiai fűszerkeveréket, feltesszük főni. Amikor elfőtt a víz, fedő alatt hagyjuk állni további felhasználásig.
  2. A spenótot megmossuk, ha szükséges, fajtától függően, eltávolítjuk a vastagabb szárrészeket, és lobogó vízfürdőben néhány percig pároljuk, amíg kissé össze nem esik. Leszűrjük, főzővizét félretesszük, és ha már langyosra hűlt, csíkokra vágjuk, mehet egyenesen a quinoás lábasba.
  3. A spenót főzővizéből meghagyunk fél liternyit, belemorzsolunk 1 tyúkhúsleves kockát, és puhára főzzük benne a megtisztított, csíkokra vágott répákat.
  4. A hagymát kockára vágjuk, (kacsa)zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az áttört foghagymát is, és további 2-3 percig  együtt pirítjuk. Ha kész, szűrőkanállal kiemeljük a zsiradékból, hozzáöntjük a quinoához, összeforgatjuk.
  5. Megkóstoljuk a quinoát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráütjük a 2 egész tojást, és jól elkeverjük.
  6. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, ujjainkkal óvatosan a bőr alá nyúlunk, elválasztjuk a hústól, helyet csinálva a tölteléknek, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  7. A combokat bőrös oldalukkal felfelé a hagymasütésből megmaradt zsíron 5 perc alatt lepirítjuk, a bőrös oldalát nem kell. Ha nem elég a zsír, pótoljuk.
  8. Ügyelve, hogy a bőr ki ne repedjen, a spenótos quinoával megtöltjük a combokat, a maradék tölteléket alufóliára halmozva, henger alakban szorosan föltekerjük, a fólia végeit becsavarjuk, hogy a tölti ne folyhasson ki.
  9. A combsütő serpenyőből egy kisebb tepsibe öntjük a zsírt, egymás mellé fektetjük a combokat és a töltelékhengert, aláöntünk egy csészényi húslevest (amiben a répák főttek).
  10. Sütőben, szaftjával kétszer-háromszor meglocsolva, készre sütjük. A hús vajpuha lesz, a bőre ropogós.
  11. Tálaláskor a fóliát eltávolítjuk a töltelékről, 1-1,5 cm vastag szeletekre szeljük, a répa hidegen, langyosan is nagyszerű kísérő marad.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

reform töltött csirkecomb spenóttal és répával, spenótos csirkecomb párolt sárgarépával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2011-09-22 16:22

A lanyomnak pont errol "papolok" mindig, hogy egy team vagyunk. Valaki jobban tud valamit, mint a masik, igy kiegeszitjuk egymast. :D

witch
witch / witch Fri, 2011-09-16 14:38

Remelem az utazas is olyan jo lesz mint ez a talalas! Wow, mintha a nap sugarai lennenek a tanyeron! :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2011-09-22 12:11

Üdvözöllek witch, köszönöm, nagyon kedves vagy! Fantasztikus volt a nyaralás, főleg, hogy azzal a férfival osztozhattam a felejthetetlen élményeken, akinek ez a remek répa-tölti-pipicomb kompozíció is köszönhető. Ez volt az első alkalom, hogy rábíztam a fotózást, és azt hiszem ezentúl gyakrabban fogom ezt tenni.

GtheW
GtheW Sun, 2011-10-09 16:48

Bízd is rá! Biztos szívesen vállalja ha ilyen csodás anyaggal dolgozhat. ;)

741
csirkecomb 2 db
quinoa 10 dkg
spenót 20 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
ételízesítő 1 teáskanál
kacsazsír 1 ek
sárgarépa 3 nagy db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint