r
Nosalty Logó

Töltött csirke ahogy Edit készíti

VnéEdit
Töltött csirke ahogy Edit készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók:

A raguhoz:

A csirke pácolásához:

522
Kalória
41.1g
Fehérje
7g
Szénhidrát
36g
Zsír
203.9g
Víz
166.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók:

A raguhoz:

A csirke pácolásához:

Összesen 522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók:

A raguhoz:

A csirke pácolásához:

Összesen 3133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hozzávalók:

A raguhoz:

A csirke pácolásához:

Összesen 128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 522 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5908.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1223.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2263 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    4971 micro
  • β-karotin
    13446 micro
  • β-crypt
    485 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 3133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Hozzávalók:

  1. Egy egész csirkét kicsontozunk, a szárnyait levágjuk, a hátát eltávolítjuk, a combokat és a melleket is kifilézzük. Lesz 2 fél csirkénk.
  2. A csontokból levest főzünk.
  3. Mustárral lekenjük. A két fél csirkét, ami szépen egybefüggően maradt, sózzuk, borsozzuk, mustárral a belső felét megkenjük. Erre reszelt sajtot szórunk.
  4. Elkészítjük a ragut, míg pácolódik a hús. Olajon a vöröshagymát megdinszteljük, és az előkészített, apróra vágott többi hozzávalókkal készre sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, és az egyik fél csirkére ráterítjük, reszelt sajttal megszórjuk. A másik féllel betakarjuk.
  5. Egy hálóba tesszük, alufóliával betakarjuk, és olajjal kent tepsire fektetjük. 210 fokon 50 percig fólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát, és aranysárgára, készre sütjük.
  6. Amikor kihűl, szépen fel lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fantasztikusan finom, töltelékkel ellátott, zamatos töltött csirke. Hidegen felszeletelve bármely alkalomkor megállja a helyét.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek