r
Nosalty Logó

Tökleves parmezános pirítóssal

Juditsindania
Tökleves parmezános pirítóssal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leveshez

A pirítósokhoz

715
Kalória
24.8g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
357.5g
Víz
22.7g
Koleszterin
13g
Élelmi rost
14.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

A pirítósokhoz

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

A pirítósokhoz

Összesen 4287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leveshez

A pirítósokhoz

Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3167 micro
  • β-karotin
    14507 micro
  • β-crypt
    9878 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24381.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    4436 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1056 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    15862 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

Víz

  • Összesen
    2144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10946 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    631 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    656 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1118 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    19000 micro
  • β-karotin
    87042 micro
  • β-crypt
    59270 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 4287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    1092 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Leveshez

  1. Az olajon hirtelen süssük meg a zsályaleveleket. Szedjük rá egy papírtörlőre, hogy az extra olaj lecsöpögjön róla.
  2. A megmaradt olajban pároljuk meg a lila hagymát, a répát, a fokhagymát és a paprikát. Most adhatunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Dobjuk bele a rozmaringokat is.
  3. Adjuk hozzá a tököt. Keverjük néha, majd pár perc múlva adjuk hozza a csirke alaplevet. 35-45 percig közepes lángon főzzük.
  4. Vegyük le a tűzről, és kézi turmixszal pépesre daráljuk.
  5. Rakjuk vissza a tűzre még 5 percet, hogy összeforrjon.

A pirítósokhoz

  1. A szeletelt kenyeret tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük.
  2. Hintsük meg olívaolajjal, majd szórjunk rá bőven sajtot.
  3. Tegyük sütőbe 200-225 C-on (10-15 perc) aranybarnára süssük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 225 °C

Mar többször is elkészítettem. Különleges íze miatt, nagy kedvenc.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek