r
Nosalty Logó

Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 926 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5553 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 926 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9922.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1988 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    5452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 5553 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a langyos tejben (egy csipet cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az összetört burgonyát, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Pár percig dagasztjuk, amíg sima, egyenletes tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Közben előkészítjük a feltéteket. A tejfölt elkeverjük az összezúzott fokhagymával és pici sóval. A szalonnát kockára vágjuk, a lilahagymát pedig felkarikázzuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy kockára vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm-esre nyújtjuk, és a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, kis peremet hagyva a szélén.
  5. Előmelegített sütőben szilárd tetejűre sütjük, kb. 5 perc alatt.
  6. Megkenjük gazdagon tejföllel, és rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. Visszadugjuk a sütőbe, és további 15-20 pecig sütjük.
  7. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Melegen a legfinomabb! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 76671
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából
A kis gasztronauta 142 recept

A nyári fesztiválok ill. a téli karácsonyi vásárok elengedhetetlen "kelléke". Nyáron sör mellé, télen forralt bor mellé mennyei! Az igazi persze kemencében sütve lenne, de azért sütőben elkészítve se semmi. :)

Hozzászólások (11)

Zsivike

de fincsiii, imádom:)

A kis gasztronauta

:) Finom bizony! Én is nagyon szeretem. :)

davidszilvi1

Légyszi írjátok meg mekkora tepsiben kell sütni,mert nagyon szeretném kipróbálni:))

A kis gasztronauta

Szia! 35x40 cm-es tepsiben készítettem. üdv: bea

davidszilvi1

Köszönöm szépen és jó hétvégét kívánok:))

A kis gasztronauta

:) De aranyos vagy, köszi szépen! Neked is jó hétvégét! :)

Törölt felhasználó

Ma nekem is sikerült elkészítenem ezt a nagyon finom és laktató ételt! :) A recept kit?n?. Saját hibámból tanulva, annyit f?znék hozzá az ezután próbálkozók számára, hogy a tészta tetejét tényleg keményre kell sütni a feltétek rákerülte el?tt, különben a fokhagymás tejföl kicsit "nedvessé" varázsolja az elkészült pompost. Én sietségemben ezt a szabály nem tartottam be...Ezt leszámítva jól sikerült! Köszönöm a receptet! :)

A kis gasztronauta

Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszett! :) bea

Törölt felhasználó

Kislányom Szülinapjára csináltam meg, egy jó nagy társaságnak, kemencében, és mindenkinek nagyon izlett!!! Hatalmas sikert arattam, köszönöm szépen!!! Szép estét! :)

A kis gasztronauta

:) Nagyon örülök neki, hogy sikeres volt a recept! A kemence miatt viszont nagyon irigykedek! :d :D Szép napot! üdv: bea

Törölt felhasználó

Hy,ma én is kipróbáltam a recepted,7ember és egy kutya táplálkozott a másfél adagból,de nem reklamált senki:)) A tepsik pillanatok alatt kiürültek,ez csak jót jelenthet.Köszi a receptet,tényleg nagyon fini volt.Köszke Jundy

A kis gasztronauta

Nagyon szívesen kedves Jundy! Örülök, hogy sikeres volt a recept és köszi, hogy írtál! üdv: bea

Törölt felhasználó

Kedves Gasztronauta! Egy kérdésem lenne, mielõtt holnap elkészítem, hová kell langyos víz? Bocs a tudatlanságért. Köszi

A kis gasztronauta

Kedves Csacskata! Bocsi, hogy csak most válaszolok, remélem még nem kés?. :) Teljesen igazad van, nem kérdeztél rosszat, tényleg kifelejtettem a leírásban. Amikor a tészta hozzávalóit dagasztod össze, akkor esetleg szükség lehet egy kis folyadékra, hogy sima, egyenletes tésztát kapj. Ekkor adunk hozzá 1-2 dl meleg vizet. Remélem jól fog sikerülni.:) üdv: bea

Törölt felhasználó

Köszi Bea! Nem késtél le most fogom kezdeni,beszámolok a sikerrõl, ha a fiam megeszi akkor az csillagos 5.-ös.

Törölt felhasználó

Szia, tegnap elkeszitettem es nagyon finom lett! Husnak a felere gyulai kolbaszt tettem, felere sonkat, mindketto isteni! Koszi a receptet! Ildi

A kis gasztronauta

Kedves ildi! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett!! :) bea

moncsicsi83

Elkészítettem én is ezt a finomságot. Én sonkát raktam rá, így is nagyon finom lett. Nem maradt bel?le egy falat sem. Köszönöm a receptet!

A kis gasztronauta

Nagyon szívesen! örülök neki, hogy ízlett! :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam, isteni lett!!!!! Köszönöm a receptet! :)

A kis gasztronauta

:))) Nagyon örülök neki!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, megcsináltam és naggggggyyyyyon jó lett.

A kis gasztronauta

Nagyon örülök neki!!! :)

Törölt felhasználó

Egyszer régen ettem ilyet, nagyon ízlett. Megcsináltam a recept alapján, és a következ? észrevételt tenném. Szerintem 50 dkg liszthez 2-3 krumpli túl sok! Nekem túl lágy lett a tészta, alig bírtam a kisodort lapot áttenni a tepsibe. Sütés után is túl lágy, azonkívül nagyon laktató lett. Én legközelebb krumpli nélkül csinálom, mert a kenyér- és a pizzatésztában sincs, és sokkal jobb az állaga, íze úgy.

A kis gasztronauta

A krumpli nagyságától is függ, de ha túl lágyra sikerül a tészta, akkor lehet rajta még liszttel kompenzálni, hogy a kell? állagot megkapjuk. Én például nagyon szeretem benne a krumpit,de természetesen anélkül is el lehet készíteni. Köszi az észrevételt! :) Üdv: Bea

kispongi

Nagyon finom!Jó kis recept!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek