r
Nosalty Logó

Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából

A kis gasztronauta
Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

926
Kalória
29.9g
Fehérje
77.6g
Szénhidrát
54.4g
Zsír
131.2g
Víz
81.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1653.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    131.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 926 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9922.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1988 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    5452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1013 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 5553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a langyos tejben (egy csipet cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az összetört burgonyát, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Pár percig dagasztjuk, amíg sima, egyenletes tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Közben előkészítjük a feltéteket. A tejfölt elkeverjük az összezúzott fokhagymával és pici sóval. A szalonnát kockára vágjuk, a lilahagymát pedig felkarikázzuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy kockára vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm-esre nyújtjuk, és a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, kis peremet hagyva a szélén.
  5. Előmelegített sütőben szilárd tetejűre sütjük, kb. 5 perc alatt.
  6. Megkenjük gazdagon tejföllel, és rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. Visszadugjuk a sütőbe, és további 15-20 pecig sütjük.
  7. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Melegen a legfinomabb! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A nyári fesztiválok ill. a téli karácsonyi vásárok elengedhetetlen "kelléke". Nyáron sör mellé, télen forralt bor mellé mennyei! Az igazi persze kemencében sütve lenne, de azért sütőben elkészítve se semmi. :)

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...