Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérlángos egyszerűen Atinától

Kenyérlángos egyszerűen Atinától
Kenyérlángos egyszerűen Atinától
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár évvel ezelőtt meghívást kaptunk kerti kis kemence avatására. Gondoltam, nem illik üres kézzel menni, úgyhogy elkészítettem a tésztát, és mire odaértünk addigra meg is kelt. Hamar rápakoltam a feltétet, és már mehetett is be az előfűtött kemencébe. Mondanom se kell, milyen sikere volt. Gondoltam, miért ne lehetne gázsütőben is megsütni. Azóta legalább havonta 1-szer biztos kerül az asztalra.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe belekeverjük a kávéskanál cukrot, és beledaraboljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. Kb.10 percig dagasztjuk. ( Én géppel szoktam.)
  3. Letakarjuk a tésztát, és 1 óra hosszat kelesztjük.
  4. Addig elkészítjük a feltétet. A kockázott bacont kicsit átsütjük. Legalább addig, amíg már nem vizes. (Lehet szeletelt is, azt nem szoktam elősütni, csak ráteszem.)
  5. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk, és belekeverjük a tejfölbe.
  6. A lilahagymát felkarikázzuk.
  7. A megkelt tésztát olajozott tepsibe 1-1,5 cm vastagságúra lapítjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a bacont vagy a karikára vágott kolbászt és lilahagymát, majd közepes lángon (gázfokozat 4-5) tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 690
elküldve: 11
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Atina

Mióta szakács: 2013.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: szüret, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos langalló, töki pompos, szalonnás kenyérlángos

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hajni21
hajni21 / hajni21 Sat, 2013-04-27 13:29

Köszönöm a receptet, mindenkinek nagyon ízlett, és gyorsan el is készült. :)
Mentem a kedvencek közé. :)

VaTAnita
Atina / VaTAnita Mon, 2013-04-29 12:47

Hajni! Tényleg tuti recept! Örülök, hogy sikert aratott! További szép napot!

VaTAnita
Atina / VaTAnita Sat, 2013-03-09 19:15

Egyetértek Csizmadia! Én is szeretem az egyszerű és finom ételeket :D Egészségetekre!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-03-01 13:58

Kedves Atina! Udvozlet a fedelzeten! Gratulalok az elso receptedhez ami igazan tetszik, mert egyszeru es magyaros. Tulajdonkeppen ez a magyar pizza. Nem kell nekunk mindig utanozni az olaszokat amikor nekunk is van mit felmutatni!!! Koszonom szepen! :Veronika:)

VaTAnita
Atina / VaTAnita Sat, 2013-03-02 13:41

Köszönöm Veronika! Igen, tényleg nálunk ez a pizza. A magyar pizza! Általában amiket elkészítek, azt a saját ízekre próbálom formálni :D

681
finomliszt 50 dkg
víz 3 dl
élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
bacon 25 dkg
tejföl 2 dl
fokhagyma 1 fej
lila hagyma 1 közepes fej
kolbász 10 dkg