Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék lordgomba konyhájából

Tökfőzelék lordgomba konyhájából
Tökfőzelék lordgomba konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc tökfőzelék receptem. Ma a piacon sikerült gyönyörű tököt vennem, és muszáj volt azonnal elkészítenem. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tükörtojással, főtt tojással, kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és megpirítjuk az olajon egy edényben. Meghintjük paprikával, elkeverjük, majd 2 dl vízzel felöntjük.
  2. Pár percig lefedve pároljuk. Ezután hozzáadjuk a tököt és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a kétharmadáig érjen. Hozzáadjuk a kaprot és megsózzuk. 
  3. Lefedve 15-20 percig pároljuk. 
  4. Eközben a jogurtot a liszttel csomómentesre keverjük, és felöntjük 2 dl tejjel. Először egy kevés forró levet merünk rá, elkeverjük, és csak ezután öntjük a tökhöz. 
  5. Pár perc alatt kevergetve készre főzzük, és egy kevés őrölt borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 651
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

lordgomba

Mióta szakács: 2012.01.13.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kedvenc tökfőzelékem, kapros tökfőzelék, tökfőzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucuska44
jucuska44 / jucuska44 Tue, 2016-08-09 09:37

én nem vízzel eresztem fel hanem tejjel és tejföllel habarom természetesen bundás kenyérrel tálalom. :-) de ahány ház annyi szokás és mindenhogyan finom a tökfőzi főleg a forró nyári napokon

Buzsu
Buzsu Tue, 2012-09-25 09:53

Sokszor én is így készítem el a tökfőzeléket, nagyon finom, nyamm.
A párom mindig bundás kenyeret rendel hozzá feltétnek :)

146
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
közönséges tök 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
joghurt 1 dl
finomliszt 2 csapott ek
tej 2 dl
kapor 0 ízlés szerint
víz 2 dl