r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli paradicsomsalátával

Panno
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Nokedlihez

Salátához

766
Kalória
25.8g
Fehérje
110g
Szénhidrát
26.5g
Zsír
414.8g
Víz
291g
Koleszterin
14.3g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez

Salátához

Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez

Salátához

Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez

Salátához

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    829.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2939 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2899 micro
Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    989 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Nokedlihez

  1. A paradicsomsalátával érdemes kezdeni, hiszen nem árt, ha összeérnek kicsit az ízek. A paradicsomot ízlés szerint felvágjuk (én "kockáztam"), az újhagymát karikázzuk, összekeverjük, kicsit sózzuk, rálöttyintjük a tökmagolajat, keverünk rajta párat, és félretesszük.
  2. Tegyünk fel forrni vizet a nokedlinek. (Nem árt ellenőrizni, hogy szaggatónk ráfér-e a lábosra.)
  3. A folyékony anyagokat (tojás, olaj, tej) elkavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, végül annyi vizet, hogy galuska állagú tésztát kapjunk (se túl lágy, se túl kemény). A teljes kiőrlésű liszt miatt valószínűleg kicsi több vizet fog felvenni, mint a szokványos galuskatészta.
  4. Ha forr a víz, szakaszosan beleszaggatjuk a nokedlit (egyszerre csak kevés tésztát főzzünk ki). Ha feljöttek a víz tetejére, szűrjük le, és öntsük át egy serpenyőben, amibe előzőleg beletettük az evőkanálnyi vajat. Kezdjük el melegíteni kis lángon a már kifőtt galuskát. Közben szaggassuk lelkesen a tészta többi részét, ahogy kifő, tesszük is át a serpenyőbe, párat keverünk rajta, és visszatérünk a szaggatáshoz. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Most már feljebb vehetjük a lángot a galuskán, kicsit "pirítjuk", közben a tojást elkeverjük a tejföllel (ha nem lett elég sós a galuska, sózzuk picit ezt a tojásos egyveleget).
  6. Végül ráöntjük a tojást a galuskára, és addig keverjük, amíg a kívánt tojásos nokedli állagot el nem érjük (mi lágyabban szeretjük, úgyhogy hamar elzártam alatta a lángot).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

A tojásos nokedliról szóló cikk óta vágytam elkészíteni ezt a finomságot. Végre sikerült!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek