r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös meglepetés torta

a.zsuzsi
Tojáslikőrös meglepetés torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

562
Kalória
7.7g
Fehérje
54.1g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
56.2g
Víz
100.5g
Koleszterin
705mg
Élelmi rost
33.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    649.2 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 6751 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A torta 12 szeletes Zila formában készül. Először a piskótát készítjük el, egy 28 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformában sütjük, mert a sütés során összeugrik. Habbá verjük a tojások fehérjét, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal, az olajjal és a tojáslikőrrel. Fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét a sárgájás masszába, majd a keményítőt, a lisztet és a sütőport is.
  2. A sütőpapírral bélelt formába öntjük a tésztát, légkeveréses sütőben 160°-on kb. 25 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, kihűtjük.
  2. Habbá verjük a tejszínt. Egy kevés tejszínhabot robotgéppel kikeverünk a pudinggal, majd a többi habot óvatosan, hogy ne törjön, fakanállal belekeverjük a pudingba.
  3. A zselatint a vízzel felmelegítjük, belekeverjük a krémbe.
  4. Összeállítjuk a tortát: a Zila tortaformához járó tortakarikával méretre vágjuk a piskótánkat. A formát kifújjuk formaleválasztó spray-vel, beleöntjük a krémet, ráhelyezzük a piskótát, egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.

Díszítés

  1. Másnap kiszedjük a formából, a mélyedésekbe tojáslikőrt öntünk. Habbá vert tejszínnel úgy díszítjük, hogy látszódjon, hol kell elvágni, a likőrt viszont takarja a hab, így csak evés közben folyik ki a tojáslikőr.
  2. Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk durvára vágott, pirított mandulával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet a Meglepetés magazin receptpályázatára kísérleteztem ki, ahol meg is jelent, kicsit elferdítve. Ha nincs Zila formánk, egy 26c m átmérőjű kapcsos tortaformában is összeállíthatjuk a tortát, miután kidermedt, kanállal vájjunk mélyedéseket a torta tetejébe, és ide önthetjük a tojáslikőrt! 

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek