Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra

Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra
Tojáskrémmel töltött gombafejek orly-i módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Némi fejtörést okozott, hogy mit készítsek a gombafejekből, de aztán nem kellett sok idő és megszületett a töltelék, aztán arra gondoltam, hogy nem a hagyományos módon kellene bepanírozni (az olyan időigényes meló), meg az igazság, hogy már rég ki szerettem volna próbálni a sörtésztát, így egyszerűbb és gyorsabb is volt a "panírozás". A végeredmény nagyon finom lett, a család egy szempillantás alatt elpusztította.
A kimaradt sörtésztát  kevés olajon serpenyőben sütöttem ki.


hozzávalók / 4 adag

A tojáskrémmel töltött gombához

Az orly-i bundához

A sütéshez

ajánlat

Köretnek adhatunk mellé zöldséges rizst vagy petrezselymes burgonyát.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket megtisztítjuk, megszórjuk kevés sóval és borssal, majd félretesszük.
  2. Elkészítjük a tojáskrémet: A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk.
  3. A hagymát és a tojásfehérjét kockára vágjuk, a sárgáját elkeverjük a majonézzel, a mustárral, a sajtkrémmel, majd ízesítjük. Hozzáadjuk a kockára vágott fehérjét és a hagymát, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Elkészítjük az orly-i tésztát: A tojásokat szétválasztjuk, habverővel gondosan összekevert tojássárgájához adjuk a sört, sót  olajat, és a szitált lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és a sörös masszához keverjük.
  5. A gombafejeket megtöltjük a tojáskrémmel, majd belemártjuk az orly-i tésztába és forró olajban szép pirosra sütjük.
  6. A készre sütött gombafejeket csepegtetőrácsra szedjük ki, és gondosan csepegtessük le.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 606
elküldve: 0
receptkönyvben: 162
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

töltött gombafej sörtésztában, sajtos bundázott gombafejek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1721
gomba 10 nagy db
tojás 10 db
zöldhagyma 4 közepes db
majonéz 1.5 teáskanál
mustár 2 kk
tömlős krémsajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 30 dkg
tojás 4 db
sör 4 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.8 dl
napraforgó olaj 5 dl