Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült gombafalatkák olaszosan

Sült gombafalatkák olaszosan
Sült gombafalatkák olaszosan
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt 6 db nagyfejű maradék gombám, és lejárás előtt álló mini-mozzarellám - ezt készítettem el, miután fantáziámat kicsit mozgásba hoztam. Az eredmény jó, és nagy mennyiségben (pl. Party) is gyorsan elkészíthető. Jó előételnek, party-snacnek, de reggelinek, avagy fogyós vacsorának is.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A maradék mozzarellát a tálaló tányérra halmozzuk bazsalikom levéllel, sózzuk-borsozzuk. Friss bagettet adunk mellé és hűvös rose-t, v. könnyű vörösbort. Lévén nagyon jól előkészíthető (nagyobb társaság esetén lapos lepénytepsiben) az ennek megfelelő mennyiség is problémamentesen előállítható, én ki fogom próbálni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gomba szárait kitörjük, és lehámozzuk a kalapokat.
  2. Az olajat forrósítsuk fel egy teflon serpenyőben, és tegyük bele a gombákat, először kalapjukkal lefelé. 5-6 percig pirítsuk, majd megfordítva szintén kb. ennyi időn keresztül pirítsuk a másik felét is (zsemleszínűre). Ekkor vegyük le a serpenyőt a platniról, fordítsuk vissza a gombát, és párologtassuk ki belőle a felesleges levet.
  3. A fokhagymát pucoljuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk. Helyezzük el a gombákat kalapjukkal felfelé egy megfelelő méretű, lapos tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az így előkészített gombákba osszuk el az apróra kockázott fokhagymát. Mindegyik fejbe nyomjunk be egy-egy bazsalikom levelet. Helyezzük el erre a mini-mozzarella golyókat, majd fedjük be az egészet egy-egy paradicsomkarikával. Sózzuk-borsozzuk.
  5. Rögzítsük fogpiszkálóval a megtöltött gombákat, és kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe (220 fok). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg egy kis frissen reszelt parmezánnal.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

mozzarellával töltött gombafejek, bazsalikomos-fokhagymás-paradicsomos töltött gomba, töltött gomba vegán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
gomba 6 nagy db
paradicsom 2 közepes db
mozzarella 20 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek