r
Nosalty Logó

Toffifee ihlette álomtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Toffifee ihlette álomtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokoládéhab

Vaníliás főzött krém

Trüffelkrém

Ganache

Karamell

Díszítés

Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokoládéhab

Vaníliás főzött krém

Trüffelkrém

Ganache

Karamell

Díszítés

Összesen 9582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokoládéhab

Vaníliás főzött krém

Trüffelkrém

Ganache

Karamell

Díszítés

Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    638.3 g
  • Telített zsírsav
    343 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    221 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    3275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11126.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2600 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1154 mg
  • Foszfor
    4609 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.5 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    2242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2518 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3435 micro
Összesen 9582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 313 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládéhab

Vaníliás főzött krém

Trüffelkrém

Ganache

Karamell

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A habverő legalacsonyabb fokozatán, óvatosan, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet úgy, hogy egy tojássárgája után egy kanál lisztet keverünk hozzá.
  5. Kivajazott, kilisztezett tortaformában hőlégkeverésen, 180 fokon sütjük kb. fél órán keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.

Csokoládéhab

  1. Az egész tojást és a két tojássárgáját elektromos habverővel elkeverjük kb. 1 percig, ez nem lesz nagyon habos, a homogén állag elérése a fő cél.
  2. Egy evőkanál cukrot egy evőkanál vízzel sűrűre főzünk 5 percen keresztül, amíg sűrű szirup lesz. Majd gyorsan, a tojásmasszához keverjük habverővel.
  3. Az étcsokoládét olvasszuk meg vízgőz felett. (Én mikróban szoktam, de nem minden mikró alkalmas rá, ezért nem ajánlom.)
  4. Verjük habbá a hideg cukrászhabot (hulala, cukrozott tejszín, bármi jó a többi krémhez is, csak legyen édesített! ha biztosra szeretnénk menni, lehet egy csomag habfixálót adni hozzájuk, én nem szoktam), és keverjük össze a tojásos masszával és az olvasztott csokoládéval.
  5. Készen is van az egyik réteg krém! Tegyük félre a hűtőbe.

Vaníliás főzött krém

  1. Keverjük el a tojások sárgáját a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral, 2 evőkanál liszttel. Tehetünk bele egész vaníliarudat is, amit a végén kiveszünk. Főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, elektromos habverővel keverjük hozzá a vajat. Tegyük hűtőbe.
  3. Verjük habbá a hideg cukrászhabot, és alacsony fokozaton keverjük össze a főzött krémmel.
  4. Ez a krém is elkészült! Tegyük hűtőbe.

Trüffelkrém

  1. A trüffelkrémhez gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, keverjük el a kézmeleg tejszínnel, majd hagyjuk hűlni.
  2. Verjük habbá a cukrászhabot, és keverjük el a csokoládés masszával.
  3. Tegyük hűtőbe.

Ganache

  1. Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét, majd adjuk hozzá a kézmeleg tejszínt, keverjük el alaposan.

Karamell

  1. Karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet, és főzzük sűrűre kb. 5-10 perc alatt.
  2. Ez után hagyjuk hűlni 10 percet, és keverjük el benne a vajat.

Díszítés

  1. A piskótát vágjuk el 3 felé.
  2. Az alsó piskótára vigyük fel a csokoládéhab réteget.
  3. Tegyük a rétegre a következő piskótaszeletet, és kenjük rá a vaníliás krémet.
  4. Jöhet az utolsó piskótaréteg. Ezután a trüffelkrémmel vonjuk be az egész tortát.
  5. A torta szélét díszítsük pirított, tört mogyoróval.
  6. Ezután a karamellt töltsük uzsonnás zacskóba, és a zacskó sarkára vágjunk 1 centis lyukat. Ebből nyomjuk ki a karamellt a torta felső részének szélére, körbe, cikk-cakk mintában, ami emiatt szép lassan, fordított u alakban folyik le a torta oldalán.
  7. A ganache-t a torta közepére kör alakban vigyük fel, ezzel idézve a toffifee külsejét. Végül egész pirított mogyoróval szórjuk meg a ganache-t.
  8. A torta elkészült. Legalább egy órára tegyük hűtőbe, mielőtt felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 659
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 209722
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bátyám gyerekkori nagy kedvence a toffifee. A születésnapjára szívemet-lelkemet (és sok finomságot) beleadva megsütöttem az ő tortáját, amelynek ízvilágát az említett édesség ihlette. 

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládéhab

Vaníliás főzött krém

Trüffelkrém

Ganache

Karamell

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek