r
Nosalty Logó

Tócsni virslivel töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tócsni virslivel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 733 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2930 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1851.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 733 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7404.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    821 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2930 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, és lereszeljük kis lyukú reszelőn.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, továbbá a tojást, sót, borsot, vizet, lisztet, és jól összekeverjük.
  3. Bő forró olajat előkészítünk, a virsliket megforgatjuk a masszában, ha lágy, akkor egy kevés lisztel keményítsük.
  4. Kisütjük benne a virslis tócsnikat, melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9154
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tócsni rajongóknak egy újabb ötlet, én nagyon kedvelem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

de jó ötlet, köszi :)

Törölt felhasználó

Köszönöm te mindig kedves vagy.Ritkaság. Minden jót. ÜDV

KisaZari

Hm, egy kis husival benne talán még finomabb! Kipróbálom! :)

vasutember

Gondoltam ma megcsinálom vacsorára de nem jött össze... úgyanis attól a 2 deci vízt?l olyan híg lett nem gy?ztem hozzáadni lisztet utána meg hogy ne csak lisztb?l álljon gyorsan adtam hozzá még 1 krumplit (reszelve) meg 1 tojást de úgyan olyan híg lett. Így sajna virsli nélkül kell megenni :)

Lizinka_

Ezt a receptet csak nagy gyakorlattal rendelkez? háziasszony tudja elkészíteni, mert rögtön látja, hogy nem kell bele víz! A megadott, kitudja milyen méret? és hány dkg súlyú burgonya is eléggé pontatlan mennyiség. A lereszelt burgonya fajtától függ?en is több-kevesebb levet enged. De ez attól is függ, hogy régi, vagy újburgonyával készül-e az étel. A tojás is hígítja a masszát. A vizet csak a virsli f?zéséhez tudom elképzelni. A recept egyébként ötletes!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek