Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra

Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra
Pityókapalacsinta ropogós hurkakarikákkal székely módra
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hurka minálunk a hagyományos ételekhez tartozik, ugyanígy a pityóka is. Mindenki előszeretettel fogyasztja, ezer meg ezerféle elkészítésben. Szerintem a pityóka az ételvariációk bajnoka (eszembe is jutott egy mókás gyermekvers, ha tehetitek olvassátok el: Kányádi Sándor- Krumplis mese). Így együtt pedig még finomabbak!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A ropogós, friss, házi kenyér tökéletes párosítás a pityókapalacsintához és véres hurkához!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát lereszeljük (káposztareszelőn vagy hagyományos reszelőn, az a lényeg, hogy hosszú vékony csíkokat kapjunk végeredményül), letesszük pár percre, hogy lefolyjon a vize, akár kicsit ki is csavarhatjuk (kézzel), vagy abroszkába tehetjük, ami jól felissza a levet. (Ez nagyon fontos, különben hígabb lesz a masszánk.)
  2. Ha ezzel megvagyunk, ráütjük a tojásokat, összedolgozzuk.
  3. Ezután belerakjuk a lisztet, a vöröshagymát és a fokhagymát. Újra összedolgozzuk.
  4. Végül jöhet a fűszerezés: a só és a bors (ízlés szerint javasoltam, de egy tk. elégséges, hogy jó ízt adjon).
  5. A zellert apró darabokra vágjuk, és hozzáadagoljuk.
  6. Ha mindezzel megvagyunk, és jól összeálló masszánk van, forró olajban, tepsiben megsütjük (6-7 ek. olajban). A palacsinták méretét magunk szabályozhatjuk meg, én mindegyikhez 3 ek. masszát tettem. Fontos, hogy miután beletettük az olajba, kicsit formázzuk is meg.
  7. Ha kész a pityókapalacsintánk, a hurkát szálanként bő olajban megsütjük (de úgy, hogy picit meglyukasszuk, hogy ne menjen szét).
  8. Az utolsó lépés a tálalás, én savanyúságnak kovászos uborkát választottam. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 901
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

véres hurka, sült pityóka, sült burgonya, vacsora, székely finomságok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

galpal
galpal Tue, 2018-01-30 21:38

Pfűű, ezt ki kell próbáljam mindenképp, olyan INCSIFINCSINEK látszik. Jó ötlet, szép megvalósítás. Végre egy jó véreshurkás recept , amire mindig is vágytam.

1354
burgonya 40 dkg
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 6 ek
zeller 2 kis db
véres hurka 40 dkg
kovászos uborka 3 db