r
Nosalty Logó

Tócsi 2. (Tejfölös)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Tócsi 2. (Tejfölös)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 1031 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba teszem a tejfölt.
  2. Arra reszelema krumplit finom reszelőn, folyamatosan keverve amár lereszelt krumplit a tejföllel, hogy ne barnuljon.
  3. A krumpli után reszelem a fokhagymát.
  4. Hozzáadom a tojást, sót, és a frissen őrölt fekete borsot.
  5. Majd annyi lisztet (1-2 evőkanálnyit), hogy sűrű palacsinta-tészta állaga legyen.
  6. Serpenyőben olajat forrósítok, rámerem a krumplis-tejfölös-tojásos-lisztes masszát, ami magától nem terül szét, mint a palacsinta, ezért tálaló lapáttal széthúzom.
  7. Amikor szépen megsült, a másik oldalára fordítom, és azt is megsütöm.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 477
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 127595
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 04.

Ajánló

Önálló vacsora teával, de borozgatáshoz, sörözgetéshez is kitűnő! A gyerekek is szeretik. Még a kamaszok is! Hidegen is jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tócsi 2. (Tejfölös)
Harmathy Ildikó 313 recept

A tócsit gyerekkoromban vacsorára ettük, teával. Szerintem a tócsi ma is inkább vacsora étel; sör- vagy borkorcsolya - így tejfölösen, ahogy én szeretem. Reszelt sajttal megszórva még fokozható az élvezet. Az Anna Malomban - a kor divatjának hódolva - köretként adtam: egy szelet sült karajt a tócsi egyik felére helyeztem, lecsót tettem rá, ráhajtottam a tócsi másik felét, majd snidlinggel megszórva vittem a vendég elé. Finom így együtt! Megjegyzés: a lecsót itt - a Balaton-Felvidéken - sokan eszik tejföllel és tésztával. Nincs ellentmondásban ez a nagy szakácsok receptjeivel: a szakácsművészet egyik alapreceptje, a Csáky rostélyos tojásos lecsót tölt a marhahúsba, majd paprikás szósszal (tejföllel habart pörköltlé) adja, és vajas galuskával.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek