r
Nosalty Logó

Tócsi 2. (Tejfölös)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Tócsi 2. (Tejfölös)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1031 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 1031 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba teszem a tejfölt.
  2. Arra reszelema krumplit finom reszelőn, folyamatosan keverve amár lereszelt krumplit a tejföllel, hogy ne barnuljon.
  3. A krumpli után reszelem a fokhagymát.
  4. Hozzáadom a tojást, sót, és a frissen őrölt fekete borsot.
  5. Majd annyi lisztet (1-2 evőkanálnyit), hogy sűrű palacsinta-tészta állaga legyen.
  6. Serpenyőben olajat forrósítok, rámerem a krumplis-tejfölös-tojásos-lisztes masszát, ami magától nem terül szét, mint a palacsinta, ezért tálaló lapáttal széthúzom.
  7. Amikor szépen megsült, a másik oldalára fordítom, és azt is megsütöm.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 469
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 126029
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 04.

Ajánló

Önálló vacsora teával, de borozgatáshoz, sörözgetéshez is kitűnő! A gyerekek is szeretik. Még a kamaszok is! Hidegen is jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tócsi 2. (Tejfölös)
Harmathy Ildikó 313 recept

A tócsit gyerekkoromban vacsorára ettük, teával. Szerintem a tócsi ma is inkább vacsora étel; sör- vagy borkorcsolya - így tejfölösen, ahogy én szeretem. Reszelt sajttal megszórva még fokozható az élvezet. Az Anna Malomban - a kor divatjának hódolva - köretként adtam: egy szelet sült karajt a tócsi egyik felére helyeztem, lecsót tettem rá, ráhajtottam a tócsi másik felét, majd snidlinggel megszórva vittem a vendég elé. Finom így együtt! Megjegyzés: a lecsót itt - a Balaton-Felvidéken - sokan eszik tejföllel és tésztával. Nincs ellentmondásban ez a nagy szakácsok receptjeivel: a szakácsművészet egyik alapreceptje, a Csáky rostélyos tojásos lecsót tölt a marhahúsba, majd paprikás szósszal (tejföllel habart pörköltlé) adja, és vajas galuskával.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek