Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tócsni 1.

Tócsni 1.
Tócsni 1.
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahány tájegység, annyi néven illetik ezt az ételt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nagyon egyszerű főzelék-feltét (pl. sárgarépás-mángold főzelékhez) vagy salátával gyorsan elkészíthető vacsorának is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit, vöröshagymát, fokhagymát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn mindegyiket lereszeljük.
  2. Belekeverjük a sót és a lisztet.
  3. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és egy evőkanál segítségével halmokban beletesszük a masszát.
    A kanál segítségével kicsit lelapítjuk, majd mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 877
elküldve: 1
receptkönyvben: 610
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Tócsi, lapcsánka, prósza, burgonyafánk, cicege, gánica, placki, bramborák, görhöny

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Thu, 2013-01-24 20:13

Már nem bírtam tovább, ma megcsináltam, de már egy darab sincs, mind megettük, tényleg finom. A sajtreszelőn reszeltem a krumplit és a hagymát, szerintem ezen is kell. A levét kicsavartam így jó volt a 2 kanál liszt bele. Csak az az egy bajom van vele, hogy az olajat nagyon magába veszi, hiába tettem forró serpenyőbe, papírtörlőre szedtem mikor kisült, mindhiába, úgy látszik ennek a tésztának ez a jellemzője. Legközelebb megpróbálom én is szendvicssütőben, vagy azt a zalai változatot, amikor aludttejjesen tepsiben sütik. A szendvicssütőt ki kell olajozni mielőtt beleteszem a tócsnikat? Ígérem, most megvárom a választ. :)

Cicmic
Cicmic Thu, 2013-01-24 14:48

Szio!
Apró lyukú reszelőn a sajtreszelőt érted? 4 oldalas reszelőm van, az egyik ebből a sajtreszelő. A reszelés után a krumpli biztos enged levet, ezt le kell önteni róla? Előre is köszi.
Üdv, Cicmic

lula
lula Thu, 2011-10-20 21:29

Sziasztok! Mi medvetalpnak hívjuk és a fokhagymát nem bele teszem, hanem csinálok egy kis fokhagymás tejfölt és aki akarja megkeni a tetejét.

Strgi
Strgi Sat, 2011-05-14 09:51

Helló!
Szerintetek, ha keverek hozzá pár csepp olíva olajat, akkor szendvicssütőben süthetem, és finom lesz?
Mindenképpen tócsniszerű köretet keresek, de nem süthetem olajban, mert a vendégek 'reformmániások'. :)
Köszi!

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2011-05-15 20:59

szia Strgi!
igen, én is szoktam szendvicssütőben sütni. nagyon finom úgy is!
hajrá "reformisták"! ;-)
üdv,
toma

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-02-19 17:24

kedves Hori! tény, hogy nem egyszerű, de nem lehetetlen... persze kockázva is nagyon finom ;-))))
üdv,
toma

Noriko
Noriko Tue, 2010-08-31 11:16

Igen, ez az a tócsni, amit gyermekkoromban ettem, amiben nincs tojás meg tej...köszönöm a receptet:)

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-09-01 19:44

kedves Noriko!
köszönöm. felénk midig ilyen a tócsni. Zalában szoktak aludtejet tenni bele, és tepsiben sütik ki.
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-09 20:26

Én is ezt a fajtát ismerem, tojás, tej és fokhagyma nélkül... Imádom!

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2010-05-10 13:56

kedves Luyzi!
én a fokhagymát ki nem hagynám, de tény, hogy nem kell bele semmi más flanc ;-)
üdv,
toma

159
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek