r
Nosalty Logó

Tiroli krumpli sajtos csirkével

8zsuzsa8
Tiroli krumpli sajtos csirkével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tiroli krumplihoz

A sajtos csirkéhez

842
Kalória
40g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
57.5g
Zsír
340.9g
Víz
183.7g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tiroli krumplihoz

A sajtos csirkéhez

Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tiroli krumplihoz

A sajtos csirkéhez

Összesen 3366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tiroli krumplihoz

A sajtos csirkéhez

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    340.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.1 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4546 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1363.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 3366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

A tiroli krumplihoz

  1. Hajában főzzük meg a krumplit, ha puha, hámozzuk meg.
  2. A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki. Közben a hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, adjuk a kisült szalonnához, pirítsuk aranysárgára, végül keverjük hozzá a karikára vágott krumplit. (Ne sózzuk, a szalonna eléggé sós!)
  3. A csirkemellfiléket daraboljuk össze, nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, forgassuk meg rajta a csirkemelldarabokat fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk (esetleg más fűszerrel is ízesíthetjük). 2-3 percig pirítsuk, majd öntsük rá a tejfölt, szórjuk rá a reszelt sajtot. Fedő alatt addig süssük, míg a sajt megolvad.
  4. A tiroli krumplival együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ausztriában utazva a Thurn passon lévő Süberlben ettem ezt, a mi hagymás krumplinkhoz hasonlatos, tiroli specialitást. Ott friss salátát és tükörtojást kínáltak mellé. Én most a kertben bőven termő uborkából készítettem salátát és tejfölös, sajtos csirkemellet tálaltam hozzá. Mennyei finom volt - köszönhető ez annak is, hogy Voralrlbergből hoztam hozzá a sajtot...

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek