r
Nosalty Logó

Sóskás-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Debmo
Sóskás-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 709 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2833 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 709 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7044.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1854 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 2833 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filézett csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A csirkemellekre egyenként rárakunk 2 levél sóskát és egy vékony szelet sajtot, majd összehajtjuk.
  3. Az összehajtott-töltött csirkemellek mindkét oldalátteflonosserpenyőbenvajon hirtelen megkapatjuk, majd enyhén vajazott tepsibe tesszük, és kb. 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A serpenyőben visszamaradt vajba szórjuk az apróra vágott újhagymát, fokhagymát és a megmaradt aprított sóskát.
  5. 2-3 percig hirtelen megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a megmaradt és lereszelt (vagy apróra kockázott) sajtot, majd az egészet összeforraljuk.
  6. Tálaláskor a sült csirkemellekre öntjük az elkészített szaftot, melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14214
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Ajánló

Én most hercegnő burgonyát készítettem mellé köretként, de ajánlom hozzá még a tavaszi friss salátát is, úgy kisebb az étel kalória-tartalma. Mivel a husi nagyon laktató, így fejenként elég az egy adag csirkemell.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tavaszi vitaminhiányos állapot megszüntetésére gondolkodtam azon, hogyan lehetne minél több vitamint bevinni a szervezetbe. Sajnos sem a sóskát, sem a spenótot nem szeretem, viszont tudva levő a magas vastartalma. Hogy valamilyen formában fogyasztható legyen, így találtam ki ezt a receptet. A kislányom, aki soha nem ette meg a sóskát, nagyon finomnak találta az ételt. Igaz, hogy a sütés során azért csökken a sóska vitamintartalma, de azért még így is marad benne bőven. Gyorsan elkészíthető, és nagyon laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.