r
Nosalty Logó

Provence-i csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Provence-i csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1916 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 1734 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    476 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet fűszersóval ízesítjük, majd egy serpenyőbenvajon megsütjük.
  2. Amikor megsült, félretesszük, és a visszamaradt vajbanmegsütjük a sonkát és a paradicsomot.
  3. Ezt követően tepsibe tesszük. Alulra a húst, ráa sonkát, majd a paradicsomot. Megfűszerezzük a választott zöldfűszerrel. (Én provence-i fűszerrel fűszerezem, hisz innen kapta a nevét, azonban ezt a fűszert csak óvatosan, mert nagyon tömény.) Végezetül a sajtot tesszük rá,amit már előtte lereszeltünk.
  4. Mehet a 185 fokos sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt kissérápirul.
  5. Ételízesítővel készültrizst tálalunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 30730
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Ajánló

száraz fehérbor

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedvelt étel a vendégek között. 8 alkalmi elkészítést jelöltem meg, de nem tudom beírni, hogy hányszor készítettem el. Nagyon régóta ismerem ezt az ételt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek