r
Nosalty Logó

Manti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Manti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

tálalás

Összesen 714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

tálalás

Összesen 3567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

tálalás

Összesen 203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 714 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10765.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    7558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 3567 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tálalás

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat felverjük a sóval, hozzáöntjük a vizet, ezzel keverjük el, majd fokozatosan szórjuk hozzá a lisztet, és egy félkemény tésztát gyúrunk. Fontos, hogy a tészta egynemű legyen, tehát gyúrjuk csak, amíg ezt elérjük. A tésztát fóliával letakarjuk, 15-20 percre félretesszük.
  2. A pihentetés alatt elkészítjük a húsos tölteléket. A darált húshoz adjuk az apró lyukú reszelőn reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük. Lisztezett deszkán, a sodrófára tekerve vékonyra nyújtjuk őket. Egy gombóc egy átlagos gyúródeszkát majdnem beterít.
  4. A kinyújtott tésztát kicsi négyzetekre vágjuk. A húsos masszából teszünk mindegyikre, majd félbehajtjuk, és az ujjunkkal összenyomjuk őket. Ügyeljünk arra, hogy a batyucskáink ne legyenek nagyobbak, mint egy dobókocka.
  5. Forrásban lévő, sós vízben 10-15 perc alatt készre főzzük az apró batyukat.
  6. Tálalásnál a töltött tésztára kanalazzuk a reszelt fokhagymával elkevert joghurtot, és a paprikás olvasztott vajjal locsoljuk meg.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 10520
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Ajánló

Ihatjuk mellé a törökök víz hozzáadásával fehérré váló rakiját, gyerekeknek egy pohár ayran a jó választás hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Manti
NapsütötteVidékünkön 166 recept

A manti a törökök darált húsos keverékkel töltött, apró tésztabatyucskája. Tálalhatjuk fokhagymás török joghurttal és paprikapelyhes vajjal, de ha a hazai ízeket kedveljük jobban, tejfölt is tehetünk rá.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

tészta

töltelék

tálalás

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

További cikkek