r
Nosalty Logó

Thai-fölös rakott karfiol

Bendegúz
Thai-fölös rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

825
Kalória
32.5g
Fehérje
11g
Szénhidrát
75.1g
Zsír
304.4g
Víz
95.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 2481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    4345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    913.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

karfiol előfőzése

  1. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben előfőzzük. (Kb. 10-15 perc, nem szabad szétfőzni!)

rakomány

  1. A fokhagymát és a gyömbért kevés olajon megpirítjuk.
  2. Rákanalazzuk a curry paszta 1/3 részét, és alacsony hőfokon addig hevítjük, amíg felcsap az illata.
  3. Rádobjuk a darált húst, ráöntünk egy kis halszószt, és pár percig együtt hevítjük. (Kockákra vágott kaliforniai paprikával és/vagy julienne-re vágott répával színesíthetjük.)
  4. Rászórjuk a koriandert, és pici vizet engedve alá 15-20 percig pároljuk. Figyeljünk, hogy mindig legyen alatta egy kis folyadék.
  5. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

szósz

  1. Az első két lépés ugyanaz, mint a húsnál.
  2. Amint illatozik a serpenyő, rászórjuk a fűszereket, a halszósszal sózzuk, és felengedjük a kókusztejjel. Forrásig hevítjük, de forralni nem kell.
  3. Rákanalazzuk a tejfölt, együtt melegítjük, amíg egynemű lesz.
  4. Lime-lével ízesítjük, és a barna cukorral lágyítjuk az ízét.
  5. Jénai edényben elterítjük az előfőzött karfiolt, rákanalazzuk a mártás felét, és összekeverjük. Ráterítjük a húsos rakományt, és ráöntjük a maradék szószt.
  6. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 175 fokon sütjük. 25 perc múlva levesszük a fóliát, és néhány percig pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel a rakott karfiolt és a thai konyhát is igen kedvelem, megpróbáltam ötvözni a kettőt. A végeredmény egy fűszeres, csípős csoda, szívből ajánlom kipróbálásra!

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...