r
Nosalty Logó

Tésztás rántotta

palice
Tésztás rántotta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

552
Kalória
32.8g
Fehérje
36g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
262.3g
Víz
524.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    262.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1604 micro
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5146.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    786.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4812 micro
Összesen 1654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    623 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Olajjal kikenünk egy jénai tálat, és a cérnametéltet úgy szárazon szétterítjük a tál aljára.
  2. A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet.
  3. Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol megáztassa.
  4. A virslit feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk.
  5. A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát.
  6. Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik.
  7. Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30

Saját ötletelés :) Egyszer kellett egy gyors vacsit összehozni abból, ami éppen kéznél volt, s azóta jól bevált receptként sokszor elkészítem.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...