"Kínai" pirított tészta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
Tészta pirítása
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
235g vöröskáposzta58 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
21g koktélparadicsom4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
Húsi elkészítése
Zöldségek elkészítése
A fúzió
Összesen
570
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
Tészta pirítása
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
400g spagetti tészta1484 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
85g koktélparadicsom15 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g víz0 kcal
Húsi elkészítése
Zöldségek elkészítése
A fúzió
Összesen
2280
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
Tészta pirítása
-
10.4g csirkemellfilé12 kcal
-
13.8g spagetti tészta51 kcal
-
2.8g sárgarépa1 kcal
-
32.5g vöröskáposzta8 kcal
-
4.1g kápia paprika1 kcal
-
3.1g lilahagyma1 kcal
-
6.9g csiperkegomba1 kcal
-
2.9g koktélparadicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.7g szójaszósz1 kcal
-
0.7g worcestershire-szósz1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.7g víz0 kcal
Húsi elkészítése
Zöldségek elkészítése
A fúzió
Összesen
78
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1735.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 520 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 645 micro
-
β-karotin 3232 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 585 micro
-
Lut-zea 724 micro
Összesen
570
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6940.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 346 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 1971 mg
-
Nátrium 3511 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2080.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 585 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 309 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1241 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2581 micro
-
β-karotin 12927 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 2338 micro
-
Lut-zea 2897 micro
Összesen
2280
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Tészta pirítása
-
300 g csirkemellfilé
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 kis fej vöröskáposzta
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db lilahagyma
-
200 g csiperkegomba
-
5 db koktélparadicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 ml szójaszósz
-
2 ek worcestershire-szósz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 dl víz
Húsi elkészítése
Zöldségek elkészítése
A fúzió
Elkészítés
Tészta pirítása
- Én egy nagy serpenyőt használtam, ebben készült minden. Először szárazon megpirítjuk benne a spagetti tésztát. Figyelni kell rá, mert könnyen odaég. Én több kisebb adagban csináltam, ami kész, azt félretesszük.
Húsi elkészítése
- A fokhagymát összenyomjuk fokhagymanyomóval rá a csirkemellre. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, és összekeverjük vele.
- Egy 5-10 percre félretesszük. Az se gond, ha nincs rá idő, de jobb ha picit áll.
- A serpenyőben hevítjük az olajat, beleszórjuk a csirkemellet, majd pirosra sütjük.
- Amikor kész, azt is kiszedjük, és félretesszük.
Zöldségek elkészítése
- A répát csíkokra, a káposztát és a paprikát kockákra, a gombát és a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
- Még mindig ugyanabba a serpenyőbe ahonnan a csirkét kivettük, ha szükséges öntünk még egy kis olajat, és beleszórjuk először a répát és a káposztát, mert azok puhulnak meg legnehezebben. Majd amikor már kevésbé kemények, hozzádobjuk a gombát, a paprikát és a hagymát.
- Ízlés szerint öntöttünk hozzá szójaszószt és worcestershire-szószt. Nem sokat, csak, hogy legyen egy kis íze. Kicsit a zöldséget is megsózzuk.
- Amikor a répa már majdnem puha, de inkább egy kicsit még ropogós, hozzádobjuk a koktélparadicsomot, és egy picit azt is pirítjuk. Nem sokat, mert pár perc után szétesik.
- Amikor kész, ezt is kiszedjük, és félretesszük.
A fúzió
- A serpenyőbe, amiből kiszedtük a zöldséget beletesszük a tésztát. Felöntjük 6 deci vízzel. Öntünk hozzá szójaszószt és egy kicsi worcestershire-szósz ehhez is. Szójaszószból én kb. fél decit öntöttem hozzá kisebb adagokban, folyamatosan kóstolgatva, mert töményen nem szeretem.
- Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolgatjuk, és kevergetjük időnként egészen addig, míg a tészta megpuhul.
- Amikor a tészta puha, a víz már majdnem teljesen elpárolgott alóla, hozzáadjuk a csirkemellet és a zöldségeket, majd óvatosan összekeverjük. Picit várunk, míg a zöldség és a csirke ismét átmelegszik, és már ehetjük is. Ízlés szerint sózhatjuk is a tésztát, én túlsóztam a zöldséget, úgyhogy a tésztára már kevesebbet tettem, így nem lett annyira sós az egész étel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 97736
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennek a receptnek talán annyi köze van a kínaiakhoz, mint nekem kék szemmel és szőke hajjal. :) Nem vagyok nagy rajongója a kínai kajáknak, egyedül a pirított tésztának. Több receptet is kipróbáltam, de valahogy egyik se volt olyan, ami az én számnak megfelelt volna. Sokáig azt hittem, hogy a pirított tészta főétel, aztán valaki közölte, hogy az a köret, úgyhogy megalkottam egy főételnyi köretet saját kitalálás alapján. A mértékegységek nem biztos, hogy pontosak, fűszerezni szemre és ízlésre szoktam, de remélem mindenkinek ízleni fog. :)