Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás mangalica-/sertéscomb

Céklás mangalica-/sertéscomb
Céklás mangalica-/sertéscomb
185 perc / előkészület: 15 perc sütés: 170 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a mindent bele tepsis ételeket, így sertéscombból is kipróbáltam egy ilyet :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elhelyezzük a tepsiben az 1-2 evőkanálnyi zsírt, majd rárakjuk a 4 nagyobb részre darabolt combot.
  2. Megszórjuk sóval, borssal és argentin grill fűszersóval (vagy bármilyen sertés fűszersóval).
  3. Köré helyezzük az összedarabolt nyers céklát és sárgarépát/spárgát.
  4. Rárakjuk a megpucolt fokhagymákat, a felszeletelt hagymát, paradicsomokat és paprikát, majd az egészet meghintjük még egy kis fűszersóval.
  5. Felengedjük körülbelül 1 dl (ujjnyi vastagságú) vízzel, lefedjük alufóliával/fedővel, és betesszük a 170 °C-ra előmelegített sütőbe "légkeveréses" funkcióra.
  6. 1-másfél óra múlva megforgatjuk a húsokat, és visszatesszük ugyanígy lefedve. Újabb 1-1,5 óra elteltével (mikor már puha a hús és a cékla is!) levesszük a fóliát, és átváltunk "felső égő" üzemmódra, és feltekerjük a hőfokot 200 °C-ra. Ezen a beállításon 15-15 percig pirítjuk a húsok mindkét oldalát.
  7. Végül elzárjuk a sütőt, és az ételt petrezselymes burgonyával, illetve quinoával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 175
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dr. Nicole

Mióta szakács: 2019.05.14.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségekkel sült sertéscomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

429
sertészsír 1.5 ek
sertéscomb 600 g
2 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
cékla 2 közepes db
sárgarépa 5 db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 db
víz 1 dl
fűszersó 0 ízlés szerint
paradicsom 4 közepes db