r
Nosalty Logó

Tepsis székelyborda

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
dorcus89
Tepsis székelyborda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1978 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1680.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 496 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6720.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    3828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2703 micro
Összesen 1978 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    346 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Kivesszük a húst egy tányérra, félrerakjuk.
  2. A megmaradt hússzaftos olajra tesszük a felkockázott vöröshagymát, apróra vágott fokhagymát, és elkezdjük megpárolni. Ezt a hagymás ragut beletesszük egy tepsibe, erre rádobáljuk a felkockázott paradicsomot, paprikát. Erre az alapra tesszük rá egymás mellé a megsült hússzeleteket.
  3. Ezután a savanyú káposztát kinyomkodjuk, ha valaki nem szereti savanyúan, az meg is moshatja, és apróra vágjuk. Minden hússzeletre annyit káposztát teszünk, hogy jól ellepje, ez kb. egy maréknyit jelent, attól függően, mekkorák a tarjaszeletek.
  4. Majd alufóliával lefedjük, és 40-45 perc alatt átsütjük.
  5. Petrezselymes rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10403
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Ajánló

Nyugodtan lehet bőségesebb szafttal, azaz több paradicsommal, paprikával és hagymával készíteni, ha valaki több körítést akar mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis székelyborda
dorcus89 81 recept

Lassan hagyománnyá válik itt nálam, hogy időről időre előkerül egy újabb "csarnokos" recept. Aki figyeli a főzéseimet láthatja, hogy a fővám téri vásárcsarnokból az ott dolgozók/vásárlók, szájról-szájra terjedt receptjei is felkerülnek a receptjeim közé. Ez szigorúan belterjes, egyik nap elkezdi a Zöldséges Marika megsütni, hoz a Csirkés Lacinak is belőle, majd a Kávézós Gizikének is elmesélik, mennyire jó a recept. Na ez is valami hasonló, annyi különbséggel, hogy ezt most egy régen vendéglősként dolgozó idősebb néni kotyogta ki, amíg lekotyogott a kávéja. Köszönjük neki így utólag is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek