r
Nosalty Logó

Nyúl egészben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Nyúl egészben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 739 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4439 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 739 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    410.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6637.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    483 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    4447 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 4439 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
  2. Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majorannával megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
  3. Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, babérlevelet, a zsírt, és felöntjük a fehérborral. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
  4. Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 112
  • 7 napos nézettség: 534
  • Össznézettség: 230872
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Ajánló

Köretnek dinsztelt burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még sosem készítettem sült nyulat. Ez volt az első próbálkozásom, de nagyon jól sikerült. Legközelebb, ha módom lesz rá, kint, szabadban, nyárson fogom elkészíteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Még szerencse, hogy nem egy kutyát sütöttél meg és tetted fel a képet...

Törölt felhasználó

Mi a problémád vele Nikike????

P.

Nikike aaaaaaaannyira okosat mondtál... Életedben nem ettél még nyulat, ez nem baj. Mások szívesen fogyasztják, de ezt nem a Te dolgod bírálni. Legf?képp nem ilyen hülyeséggel, amit leírtál. Editkém, tudod, ez is olyan csigás ügy. Én a magam részér?l szeretem a nyúlhúst, bizony, volt, hogy nekünk is az volt az asztalon, mert nem volt más és ezt sikerült l?ni a mez?n. Hát, van ilyen. Van, aki csigára l?. :-D

Törölt felhasználó

Kedves Gargoyle ! Igen ett?l féltem én is , hogy " csigaszindróma" lépett fel itt is! De nem baj ,mert mi szeretjük a nyulat és nagyon finom lett ez a sült nyúl.Aki nem szereti az ne egye, aki szereti annak pedig jó étvágyat hozzá!!!! Azért válaszolhatna a Nikike arra a kérdésre , hogy mi a baj vele?? Üdv Edit

zsuzsi965

Szerintem inkább macska ;-)

Edit

Kedves Nikike ! A kutya nem arra való , hogy megegyük , de a nyúl igen ! Remélem nem kerekedik ebb?l a receptb?l is vita, hogy ilyen meg olyan ... mint a csigánál. Aki nem szereti ne nézze és ne f?zze meg .! De aki szereti az nézhesse és f?zhesse meg kedve szerint. Ne mások mondják meg , hogy mit illik és mit nem illik megenni. Ez olyan gyerekes kényesked?s dolog. Lehet , hogy aki ilyen hozzászólásokat ír, ínség idején ? lenne az els? aki még a kutyát is megenné csak , hogy ne haljon éhen !!!!! Legközelebb kiteszek egy 18-as karikát , hogy csak nagykorúaknak ajánlott recept :)))))Üdv Edit

nyamóka

Hááát, igen, a csigaügybe én is belebonyolódtam, meg is kaptam a magamét..... És ha most még azt is leírom, hogy én is szeretem a nyulat... :D Pedig szeretem! Nekem tetszik a recept, guszta a kép is. :-)

Törölt felhasználó

Kedves Nyamóka !! Megkérdezhetem a csigát is szereted?? Mert ha igen , Ilyen gyarló nem lehetsz:))))) Üdv Edit Ja és remélem jársz gyónni !!!:)))))

Törölt felhasználó

Különben a szeptemberi Vidék Ízében pont sült nyúl recept van . Kár , hogy nem kés?bb kaptam ezt a nyulat mert akkor e szerint a recept szerint készítettem volna el. Na mindegy majd legközelebb kipróbálom azt a receptet is. Csak kapjak megint egész nyulat :)))) .Üdv Edit

nyamóka

Kedves Edit, a gyarlóságot vállalom, annak ellenére, hogy csigát még nem ettem. :-DD Ellenben elkövettem azt a "hibát", hogy védeni próbáltam a csigarecepteket, merthogy ez egy olyan hely, ahol megosztjuk egymással kedvenc receptjeinket, és ez éppen arról szól, hogy mindenki kedve szerint válogathat, nem vagyunk egyformák, mindenki mást szeret, f?zzön hát mindenki kedve szerint. Még családon belül is akadnak ízlésbeli különbségek, pláne ilyen nagy körben. Az csak jó, ha ilyen színes a kínálat, ha újat tudunk mutatni egymásnak. Aztán még kifejtettem a véleményemet arról, hogy én is nagyon szeretem az állatokat, és van is jószág a ház körül, amíg élnek a tenyerünkb?l esznek, jó soruk van, de azért tartjuk ?ket, mert a táplálpéklánc részei vagyunk velük együtt. És észrevétlenül jól vitába bonyolódtam valakivel. Egyébként én még mindig nem értem, hogy miért van az, hogy bizonyos állatokkal szemben ekkora az ellenérzés. Szerintem minden állat aranyos és szeretnivaló a maga módján. Én a malacot, a csirkét, a kiskacsát éppen olyan aranyosnak tartok, mint egy nyuszit. Nnnna, most megint felel?tlenül leírtam a véleményem...:-) Visszatérve a gyarlósághoz; az vagyok, mert ennek ellenére bizony szeretem a húst, s?t, a nyúlhúst is, és meg is eszem! Csigához még nem volt szerencsém, nem adódott rá alkalom, hogy megkóstoljam, de ha tetszene, ahogyan elkészítik, biztosan megkóstolnám azt is. Most aztán beavallottam minden b?nömet! :-D Üdv.: Éva

nyamóka

Jaaa, egyébként én is terveztem nyúlreceptet feltenni, a párom kedvenc recije! :D Nekünk van saját (nyuszi), szívesen juttatnék neked is, ha közelebb lennél. :) (Persze csak szigorúan gyónás után...) :)

Edit

Kedves Nyamóka ! Neked meggyónom , hogy még én sem ettem csigát , mert nem tartom gusztusos állatnak. De !!! Azt elfogadom ,hogy más embernek azért ez tetszhet és szeretheti. Kinek a papné , kinek a pap! Nekem a fiúk.......:)))))))))) tartja a mondás. Lehet , hogy a fiú már csak az én kitalációm???:)))))))))) Na mindegy ! A lényeg az , hogy biztos lenne olyan recept, vagy olyan élethelyzet , hogy megenném én is a csigát, és nem zavar ha más azt eszi és megosztja másokkal is az elkészítési módját. . Pláne nem fikázom ezért ! Kedves Nyamóka ! Várom a párod receptjét, mert van nyúl hús lefagyasztva a h?t?mben ami arra vár , hogy egy új receptet próbáljak ki rajta. Természetesen szigorúan csak gyónás után !! Na , de én nem is járok templomba !!!!!!!!! Hogy most mi lesz?? Én nem tudhatom:)))))) Üdv Edit

Edit

Kedves Nyamóka ! Ha közelebb lennénk egymáshoz szívesen fogadnám a felajánlásod , de csak miután beszéltem a plébánossal:))))))))))))))))))))))))))Üdv Edit

nyamóka

:-DDDDDDDDDDD

Törölt felhasználó

hali lányok-)izlések és pofonok között van külömbség ,a nyulat nagyon sokféle képen meg lehet csinálni van aki szereti ,van aki nem kár ezen vitatkozni

Edit

Kedves Gaboca ! Mi nem vitatkozunk, csak az els? hozzászóló mondanivalója nem a legszimpatikusabb volt és ezt többen is nehezményeztük. Üdv Edit :))

nyamóka

Így van, kedves Gabóca, eszünkbe sem jutott vitatkozni, csak tudod, volt már ennek el?zménye más recepteknél. Pl. Sárvári Marika sült malacán is volt, aki megbotránkozott, pedig a recept nagyon is jó!Pont ez a lényeg, hogy mi is úgy gondoljuk, hogy mindenki egyen azt, amit jónak lát, amit szívesen fogyaszt, és hogy legyünk mind nyitottabbak, elfogadóbbak egymással. Azaz, egyetértünk veled: Ízlések és pofonok... :-) Üdv.: Éva

Edit

Köszi Zsuzsi 965 ! Te is olyan vagy mint a Nikike ! Szeretlek benneteket !!!!!!!!!!!!!!!!! Üdv Edit Ja és honnan tudod , hogy így néz ki a "SÜLTMACSKA"?????? ha egyáltalán tényleg így néz ki ?? !! Remélem érted a kérdést!!!!!!!!!!!!!! Millió puszi NEKTEK

Törölt felhasználó

@laraed: :) Sülten még nem láttam macskát, de egy pizsijéb?l kirántott nyúlról vagy macskáról nagyon nehéz megmondani melyik melyik is volt eredetileg, az egyetlen csalhatatlan módszer a lapocka küls? oldalán lév? nyúlványról történhet. :) Azért az esélye kicsi, hogy itthon macskát vennél a hentesnél... Az bizalmi pozíció és egyszer terjedjen el egy jól bejáratott hentesüzletnél, hogy ilyesmi fordulhat el?... Hehe...

Edit

Kedves RaSHaWeRaKH ! Te egyenl? vagy Zsuzsával ?? A kép alapján megtudod állapítani , hogy ez nyúl?? Mondjuk én nem hentesnél vettem hanem egy ismer?s bácsitól kaptam ! Biztosítalak , hogy nyúl:))))))Láttál már nyúzott macskát???????????? UHHHHHHH Üdv Edit

Törölt felhasználó

Sorrendben visszafelé: - Nem láttam még nyúzott macskát. - Nem voltam soha olyan szorult helyzetben, hogy egy macska húsára lett volna szükségem. Egyébként nem tartom ördögt?l valónak egy macska, kutya vagy tengerimalac elfogyasztását. Az átlag európai/észak-amerikai ember nagyon sok táplálkozási szokást primitívként, elfogadhatatlanként, fejletlenként, ízléstelenként emleget, amihez nem szokott hozzá, (OFF - Csak a nagy állatvédelemr?l jutott eszembe...)Teljesen korrektnek tartja magát, mikor megvesz 80 dkg csirkemellet, amit három csirke használt addig, amíg valakik el nem végezték azt a piszkos munkát, hogy az él? húst lefejtsék az állatról és számára tisztán hasznosítható, személytelen élelmiszerré upgrade-eljék, ellenben abnormálisnak tartja, ha valaki tisztában van azzal, hogy a húsért valaminek(valakinek) meg kell halnia és valakinek fel kell vállalnia, hogy öl. (...és nem gyilkol) Bocs, ha OFFba fordultam, ez már nem biztos, hogy egy gasztroblogra tartozó fejtegetés. - Ismer?s bácsi/néni/tenyészt? u.o. biztonságos forrás, mint a saját hentesed (feltéve, ha titokban haragszik rád). ;) - Nem hogy a kép alapján nem tudnám megállapítani, hanem még él?ben sem - egészen addig, amíg meg nem ettem és nem látom a lapockacsontját. (Más alapján meg nem tudom eldönteni - nem vagyok állatorvos.) Kis segítségként: macska - http://www.animalskeletons.net/a_LO51250-R01-034-15A.jpg nyúl - http://www.animalskeletons.net/rab2.jpg - Nem vagyok egyenl? Zsuzsával... Csak nyúlrecepteket keresve erre vet?dtem.

Törölt felhasználó

Bocs, de mind a két link alatt macska csontváz látható, csak egyszer jobbról, másodszor balról.

P.

Kérnénk befejezni ezt a hallatlanul informatívan recepthez kapcsolódó eszmecserét - a pontosság kedvéért az egyik valóban nyúl, a másik macska, kedves porcukor. Kedves további hozzászólók! A továbbiakban ha nem magához a recepthez kívántok hozzászólni, hanem állatvédelmi, anatómiai vagy egyéb más kritikát akartok gyakorolni, megvitatni, ne a recept alatt tegyétek. Kössz. Szerk.

Edit

Kedves Gargoyle ! Mi csak beszélgetünk ! A Nikike és a Zsuzsa hozzászólása az ami nem ide való ! Azt nem kéne engedni ! De természetesen be is fejeztem! :)))) Üdv Edit

P.

Drága Editkém! Jaj nehogy épp Te magadra vedd, ez nem Neked szólt, hanem azoknak, akik megint olyan "csigásba" mentek át. :-D Sok puszi! Eszter

Edit

Kedves Eszter ! Részben magamra veszem, mert igazad van .De ha nem írnánk vissza az olyanoknak akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek , akkor nem tudnánk leengedni a g?zt ami ez miatt keletkezett:)))))és az ebéd biztos rosszul sikerülne:)))) Jó f?z?cskézést mindenkinek:)))))))))) Puszi Edit

P.

Editkém, egyszer?en kizártnak tartom, hogy az ebéd nálad rosszul sikerül... :-D

Edit

:))))))) Aranyos vagy , de volt rá már példa !!!:((((( Ma annyi az el?nyöm , hogy nem f?z?k és így biztos , hogy nem ronthatom el. :)))))) Tegnap pedig Székelykáposztát csináltam és ugye arról tudjuk ., hogy másnap még finomabb .Puszi Edit

Törölt felhasználó

Bocs... Ha a "csigás" kifejezés alapján következtethetek - ami nekem, vendégként nem sokat mond - úgy gondolom, ha a félvega plüssállatvéd?k közé sorolsz alapvet?en helytelenek az elképzeléseid rólam. Egyébként pedig az alapanyag megválasztásának lehetséges kritériumai simán hozzátartozhatnak egy recepthez, még akkor is, ha az anatómiai részletei miatt ezek nem hatnak étvágygerjeszt?en. A recept egyébként le lett tesztelve. Editke, finom lett, ügyes vagy! :)

P.

Kedves! A "csigás" kifejezés nem kifejezetten bántó, itt már szinte fogalom,amióta egy kedves recepttársunk fel merte tenni a csigapörköltjét. A receptet és az alatta lév? hozzászólásokat itt találod: http://www.nosalty.hu/eticsiga_porkolt_recept_22138 Sajnos ez a recept itt, is kezdett ebbe átmenni, amire ?szintén szólva semmi szükség, kezdve a legels? magasröpt? hozzászólással. A húsos receptek alatt nem állatvédelemmel kell foglalkozni és mindenkinek szubjektív dolga, hogy mit tart aranyosnak és mit hajlandó az asztalára tenni - de ez a megjegyzés itt inkább a jóval fentebb olvashatókra vonatkozott. Hát innen a "csigás". :-) Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Ehh... :))) Mivel fel lettem "csigázva", végig olvastam: már mindent értek. Valóban semmi értelme nincs egy recept kapcsán átmenni bármiféle gasztro-etikai fejtegetésbe. Korábbi bejegyzésemben saját magam is jeleztem, hogy "OFF" vagyok. (...mellesleg lelkiismeretlen húsev? is...) ;) Szép estét! Üdv: R.

Edit

Kedves RaSHaWeRaKH ! Örülök , hogy ízlett. Nekem is bejött ! El?ször csináltam egyben sült nyulat és nagyon jól sikerült. Üdv Edit

Todika

Nagyon orulok,hogy ezt leirtad,en szemely szerint kizarnam az ilyet!

Edit

Köszi a választ RaSH......Mindig tanul az ember !:)))) Üdv Edit

nyamóka

Igen, erre a csigaügy kapcsán azóta többen is rájöttünk.... :-DD

szépróza

kedves Edit, leírod azt a receptet is, amit megcsináltál volna, ha el?bb kapod meg vagy a nyulat kés?bb? köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek