Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tűzdelt nyúl sütve

Tűzdelt nyúl sütve
Tűzdelt nyúl sütve
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hazánkban a házi nyúl fogyasztása nem elterjedt, pedig a tápértéke indokolttá tenné. Húsának nagy a fehérjetartalma, tápértéke egyenlő a marhahúséval, zamata hasonló a csirke vagy a jérce ízéhez, a belőle főzött leves vetekszik bármilyen húslevessel. Bármit készíthetünk belőle: pörkölt, paprikás, becsinált, rizses hús, tejfölös szelet, kirántott szelet, natúrszelet, húsleves, stb.  A receptet és a storyt Horváth Ilona könyvéből merítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pácolt és friss nyúlgerincből is készíthető. A nyúlhúst megtisztítjuk a hártyáitól.
  2. Húsát a szalonnával megtüzdeljük. (Kis lyukakat vágunk a húsba, majd a kis csíkokra vágott szalonnát a lyukakba bújtatjuk.) Besózzuk, egy órát állni hagyjuk.
  3. A zsírt vagy olajat megforrósítjuk, beletesszük a húst, melléadjuk a hagymát (én kis kockákra vágtam, és így adtam a húshoz), és ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, majd fedővel befedve pároljuk.
  4. Ha a hús puhulni kezd, ráöntjük a tejfölt, hozzátesszük a rozmaringot és tárkonyt ízlés szerint, majd sütőbe téve saját levével gyakran locsolgatva puhára sütjük.
  5. Mikor kész, a mártáshoz, ha kell, még vizet öntünk, felforraljuk, és átszűrve a húsra öntjük.
  6. Makarónival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 150
elküldve: 7
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt-sült nyúlgerinc, tejfölös nyúlhús, fűszeres nyúlpecsenye

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macskati
macskati Fri, 2014-06-06 08:48

Kedves Miss Sweetly, köszönöm a receptet, valami csodálatos! Már másodszor készítem el, gyors, egyszerű és nagyon finom. Annyit változtattam, hogy víz helyett száraz fehérbort öntöttem alá, nem rontotta el! További jó főzést, üdvözöllek, Macskati.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2014-06-06 08:57

Kedves Macskati!

Akkor megérte közzé tenni! Nagyon örülök ennek a sok dicsérő jelzőnek! Személy szerint nekem is nagyon ízlik így, ebben a formában elkészítve. A fehérbor ötlet nagyon jó, legközelebb kipróbálom! Köszönöm a visszajelzést!
További jó főzést-sütést kívánok!!

Üdvözlettel: Miss Sweetly

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-11-29 16:27

Nagyon szeretjük a nyulat, a barátainktól szoktunk kapni.
Tetszik a recepted, rögtön el is mentettem, köszönöm ! Üdv: Anci

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-11-30 11:17

Ez volt az első nyúl étel amit készítettem, nekünk nagyon ízlett. Örülök, hogy tetszik a receptem és köszönöm a hozzászólást!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

788
nyúlhús 1.2 kg
füstölt szalonna 10 dkg
sertészsír 5 dkg
tejföl 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
rozmaring 0.5 tk
tárkony 1 kk
0 ízlés szerint