r
Nosalty Logó

Mindentbele rakottas

Chrissyke
Mindentbele rakottas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

576
Kalória
37.4g
Fehérje
40.8g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
341.3g
Víz
134.5g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4776.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2132 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1365.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2300 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, megpucoljuk, karikára vágjuk, és feltesszük főni.
  2. Amíg főnek, kevés olajon megpirítjuk a darált hús (nem baj, ha levet enged), majd fűszerezzük, és felöntjük a tejszínnel. Kicsit megrotyogtatjuk.
  3. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és olajon megdinszteljük
  4. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, és kivajazott sütőtálba borítjuk, pluszba még megsózzuk.
  5. Erre jön a hagymakarika, majd az elkészült mártásos hús.
  6. Végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük (csak, hogy az ízek összeérjenek).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszerű ebéd vagy akár vacsora. Azért mindentbele a neve, mert lehet bármivel helyettesíteni (krumplit tésztával, rizzsel, darált húst csirkemellel, sertésszeletekkel  vagy zöldségekkel stb.). Lehet magyarosítani: őrölt pirospaprikával.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek