Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyár krumpli savanyú káposztával

Betyár krumpli savanyú káposztával
Betyár krumpli savanyú káposztával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár úgy is el lehet készíteni, hogy a megmosott savanyú káposztát kevés olajon kicsit megdinszteljük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, kakastaréjszerűen bevagdaljuk, és kisütjük.
  2. A főtt tojásokat megpucoljuk, és felszeleteljük.
  3. A burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  4. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, majd elterítjük rajta a karikára szeletelt burgonyát, megsózzuk, és betakarjuk a megmosott káposzta negyed részével.
  5. Rátesszük a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és a tojásokat.
  6. A maradék káposztával az egészet befedjük, a tetejét tejföllel meglocsoljuk.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 744
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

savanyú káposztás rakott krumpli, kolbászos-savanyú káposztás rakott krumpli, rakott krumpli káposztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viola1953
Viola1953 Fri, 2014-08-29 13:09

Kedves Csilla!
Szerdán elkészítettem ezt a nagyon finom receptet, de mindjárt dupla mennyi-
séggel. Annyit változtattam rajta, hogy a tejfölt joghurttal vegyítettem, tettem
bele pici sót, frissen őrölt fekete borsot és kicsi fokhagymagranulátumot, és
minden réteget leöntöttem vele.
Nagyon jó lett frissen is, de meg kell állapítanom, hogy mint minden káposztás
étel, melegítve még jobb.
Nagyon köszönöm a receptet.
Üdvözlettel: Ágnes

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2014-08-01 08:26

Nemrég elkészítettem, és nagyon finom, laktató étel lett. :-) Köszönöm a receptet!

1046
savanyú káposzta 80 dkg
burgonya 50 dkg
erdélyi szalonna 25 dkg
főtt tojás 5 db
kolbász 20 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek