Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis hús almamártásos szarvacska tésztával

Tepsis hús almamártásos szarvacska tésztával
Tepsis hús almamártásos szarvacska tésztával
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban a szomszéd Néni - pót Nagymama - sokszor készített tepsis húst. Az étel mindig jobban esett nála. A szüleim mindig csodálkoztak, hogy ez a gyerek már megint milyen rosszul eszik, persze mert a szomszédban már degeszre ettem magam!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Somlóvásárhelyi házi, száraz fehérbort választottam mellé.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshús-szeleteket kicsit megklopfoljuk, letesszük egy sütőtál aljára, és grillport szórunk rá.
  2. Rákenjük a 2 dl tejfölt, és reszelt sajttal megszórjuk. Tetjére vöröshagyma-karikákat teszünk.
  3. Ízesítjük őrölt bazsalikommal és köménnyel.
  4. Sütőben először alufóliával 30 percet, majd a fóliát levéve, kb.10 percet sütjük.
  5. Kifőzzük a szarvacska tésztát sós,olajos vízben.
  6. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  7. Egy lábosban feltesszük fedővel párolódni.
  8. Mikor már keverés közben szétmálanak, megszórjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a 1/2 citrom levével.
  9. 4 ek lisztet és 4 dl tejet elkeverünk csomómentesre, ezzel sűrítjük a mártásunkat.
  10. Pici őrölt gyömbérrel, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 41 220
elküldve: 14
receptkönyvben: 540
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös sült hús, tepsis hús tésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

green cook
The Green Cook / green cook Mon, 2017-11-13 19:53

A tepsis húst még nem volt alkalmam megcsinálni, de a köret nagyon tetszett, úgyhogy ezzel tálaltam a Márton-napi libacombot. Nagyon finom volt!

1378
sertéslapocka 70 dkg
tejföl 2 dl
sajt 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szarvacska tészta 500 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
alma 3 db
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 fél citromból nyert
finomliszt 4 evőkanál
tej 4 dl
gyömbér 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint