Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával

Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával
Feta sajtos-olívabogyós csirke pitával
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokanővéremnél ettem hasonlóképpen elkészített csirkecombot, de abban volt egyéb zöldség is, pl. paprika, cukkini és vöröshagyma. Én ezt egy kicsit leegyszerűsítettem. De természetesen lehet variálni a zöldségekkel, kinek hogy tetszik. Pl. a padlizsán is jól passzol hozzá.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Paprikával töltött olívabogyót is használhatunk, esetleg fekete magozott olívát is lehet vegyesen a zölddel, vagy csak ez vagy csak az, ki mit szeret. Gyros fűszerkeverékkel is kipróbálhatjuk az olasz helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, és kettévágjuk, azaz az alsócombokat elválasztjuk a felsőtől. Tepsibe helyezzük, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  2. A lilahagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és szétszedjük karikákra, majd rádobáljuk a csirkecombokra. A paradicsomokat is felkarikázzuk, és azokat is ráhelyezzük. Végül az olívabogyókat rászórjuk. 
  3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, fóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe kb. 50-60 percre 200 fokon. Amikor a csirkecombok megpuhultak, levehetjük a fóliát, és még pár percet piríthatjuk.
  4. Tálalás előtt a pitákat 1-2 percre betesszük a mikróba, melegen kínáljuk a csirkecombokhoz.
  5. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, amit tálaláskor a meleg csirkecombokra morzsolunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 505
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görögös csirke, tepsiben sült csirkecomb, zöldséges könnyű csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

983
csirkecomb 6 db
paradicsom 4 nagy db
lila hagyma 3 nagy db
zöld olajbogyó 400 g
olasz fűszerkeverék 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
feta sajt 200 g
pita 12 db