Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis csirkeragu

Tepsis csirkeragu
Tepsis csirkeragu
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám, ha néha főz, igen egyszerű, népi ételeket készít. Egyik slágere: tepsiben összevág szalonnát, kolbászt, krumplit és a sütőben megsüti. Nagyon finom, de nekem azért egy kicsit túl nehéz. Ebből az ételből "fejlesztettem" a könnyebb változatot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédre, vacsorára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Duci csíkokra vágjuk a húst, negyedekre a krumplit, csíkokra a szalonnát, kockára a hagymát és negyedekre az apróbb gombát.
  2. Olajat öntünk a tepsibe és mindent belemerünk, megsózzuk, borsot darálunk rá, összekeverjük és fóliával fedjük.
  3. Nem túl forró sütőben pároljuk, míg minden levet ereszt.
  4. Levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
  5. Tálalás előtt petrezselyem zöldet szórunk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 300 667
elküldve: 60
receptkönyvben: 5 794
elkészítve: 176/222
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-burgonyás csirkeragu, tepsiben sütve

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2017-11-08 22:18

Nekunk nagyon izlik, tobbszor megsutottem. Ma kicsit maskepp keszult, filezett csirkecombbal, egy kis edesburgonya is kerult a hagyomanyos melle es talalaskor meglocsoltam citromlevel.

Annus
Annus Fri, 2017-10-27 12:41

Kolbásszal készítettem szalonna helyett, mert a férjem így kérte, valamint a húst pikáns fűszerrel ízesítettem. Nagy sikere lett. :)

szelestei.rita
szelesteirita / szelestei.rita Mon, 2015-06-15 16:02

Nagyon köszi a receptet, olyan finom lett, hogy az eredetileg két napra tervezett adag már ma elfogyott. :) De ez jó, igazi elismerés. :)

Viv
Viv Wed, 2013-11-06 19:18

Apróbb módosításokkal megcsináltam vacsinak. Nagyon fini! :-) A sütési idő nekem is több volt 30 percnél.

Anci
Anci Sun, 2013-05-26 21:31

Egyszerű és nagyszerű ! Ilyet kérünk még sokat ! Köszi.

katalinka3
katalinka3 Wed, 2013-03-06 09:10

Katalinka3.
Szia! Jó kis alaprecept. A hozzávalókat úgy kombinálhatod, ahogy akarod. Én most tarjával,
kolbásszal, pici tejföllel, sajttal, fűszerekkel - csili,bors, kakukkfű, majoránna - készítem el.
Már régen elmentettem magamnak.
Ma ez lesz a vacsora, férjem másnap is tud vinni belőle magával ebédre .
Köszi ezt a jó kis receptet.
Ha esszük gondolunk rád.
Katalinka3.

Bogica
Bogica Thu, 2013-02-14 15:54

Sajnos, ez sehogy sem lesz a fent említett idő alatt kész!

roldi01
roldi01 Sun, 2012-02-12 18:26

1,5 adagot készítettem ma 4 tagú családomnak. Mindenkinek nagyon ízlett:-)

Browney
Browney Mon, 2012-02-06 23:08

csirke felsőcombból milyen lehet?illik hozzá a fokhagyma mártás,vagy inkább valamilyen mustáros?

varadizsike
vzsike / varadizsike Sat, 2011-08-06 11:42

Köszönöm ezt a klassz receptet. Nálunk a fő kaja a csirkemell és már kellett az új ötlet egy újabb variációhoz. Nagyon finom, nem mindenki szereti a családban a gombát, ezért abból csak keveset tettem bele magamnak és én még raktam bele két szál sárgarépát is felkarikázva. Isteni lett.

Bruhaha
Bruhaha Sat, 2011-07-30 16:31

A kinézete nem volt túl bizalomgerjesztő, de az íze nagyon jó volt. :-) Dupla mennyiséggel készítettem és majdnem hárman megettük. :-) A maradékot el kell dugjam, hogy a család negyedik tagja ha hazaér még jusson neki. :-)) Köszönöm a receptet!

Mom ship
Mom ship / Mom ship Mon, 2011-07-18 15:27

Én is megcsináltam bár kicsit módosítottam tepsi helyett,cserépedény......bacon szalonna,és a tetejére tejfölös-sajtos szósz........................jah és előre gyártott burgonya............majdnem isteni (a majdnem az én bénaságom) :)

Kisza
Kisza Mon, 2011-07-18 12:23

Gyors, könnyen elkészíthető és nagyon finom! Ajánlom mindenkinek! Köszi a receptet!

tamara7
tamara7 Tue, 2011-05-10 14:11

Értem. Hát azért én szórtam rá.:) Nagyon finom lett. Ketten vagyunk itthon bátyámmal de már a tepsiből hiányzik a fele :D

viola09
viola09 Fri, 2011-03-25 10:43

Köszönöm a receptet, jól hangzik, bekerült a receptfüzetbe és ebédre el is készül :))).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-15 16:56

Bocs, de 40 perce bent van a sütőben, (légkeveréses 160 fok) és krumpli nyers...

szorike
szorike Tue, 2011-02-22 21:34

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a receptet, isteni finom, csak egy kérdésem van, nekem tovább tartott mint félóra amig rendesen megsült, pedig 200 fokon sütöttem, majdnem 1 óra volt, esetleg vágjam kisebb darabokra a húst, krumplit legközelebb, mit tanácsoltok?

marcsa1
marcsa1 / marcsa1 Fri, 2011-01-28 07:29

Már nagyon régen elmentettem a receptjeim közé de tegnap este sor került rá, hogy elkészítsem.
Úgy csináltam mindent ahogy leírtad annyi kivétellel, hogy nem volt friss petrezselyemzöld csak szárított.
Egyetlen hibája ennek a receptnek, persze ez nem a Te hibád, hogy nagyon kicsi adag ugyanis három éhes férfi szájat kell minden este betömnöm s ez az adag a fél fogukra nem volt elég.
Nagyon isteni finom lett!
Köszönöm azt, hogy megint tanulhattam egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető isteni finom ételt.

muci6305
muci6305 Wed, 2011-01-26 13:28

Kedves Ildikó
Ma ez a finom ragu volt nálunk az ebéd, és a fiaim nagyon megdícsértek, hogy milyen jó ebédet találtam és rajtam keresztül küldik a dicséretet neked is. És én köszönöm mert szeretem az egyszerü egytálételeket főleg ha ilyen finomak!

Brisbane2006
Brisbane2006 Sat, 2010-11-20 03:04

Gratulalok, ez egy nagyon egyszeru de csodafinom etel! Van meg tobb ilyen recept? Koszi :)

merikaerika
merikaerika Thu, 2010-08-26 12:34

Ma ebédre megcsináltam.Az egész családnak nagyon ízlett:))
Köszönöm!

kerzsike
kerzsike Sun, 2010-08-08 08:07

Ez nagyon finom lett. Biztosan gyakran el fogom készíteni, mert családom egyik kedvence lett. A recept szerint készítettem el. Én nem változtattam rajta semmit és ezután sem fogok, mert nekünk így ízlett. Köszönöm Harmathy ÍIdikónak, hogy megosztotta velünk a receptet.

vészbejárat
vészbejárat Tue, 2010-08-03 18:49

Nagyon könnyen készíthető, fantasztikus kaja. Nem igazán szeretjük a csirkemellet, ezért filézett combból csináltam, és nagyon ízlett az egész családnak! Köszi a receptet.
(Mellesleg - dolgozó nő lévén - mindig örülök, ha gyorsan elkészíthető, ízletes kaják receptjeit találom meg, és ebben ez a lap nagyon jó.)

anosti
Nostian / anosti Thu, 2010-07-22 15:53

Fúúú, ez nagyon jól hangzik! Már meg is csináltam épp most sül vacsira! Már alig várom, hogy megkóstolhassam!!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 18:46

A ferjemnek is nagyon izlett, pedig o nincs oda a konnyu etelekert. A gomba meg a szalonna nagyon jo izt ad mindennek. En mindig is allitottam, hogy szalonnaval minden finomabb.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-15 18:29

Hany fokos legyen a suto? Kb. hany percig kell parolni, majd folia nelkul sutni?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-15 18:52

Kedves Beatrix! Gondoltam besegítek, mert Ildikónak nem fokmérős a sütője, Ő egyszerűen csak érzi a dolgokat (irigylem is érte:))) De a nem túl forró, az közepes - kb 180°C fok (ez húsokhoz jó is szokott lenni) légkeverésesben 160°C fok, gyanítom, hogy mivel 30 percben határozta meg a sütési időt, ez pedig azt jelenti, hogy kb 20 perc fólia alatt, és a maradék 10 perc anélkül. Ezt bizonyára kijavítja Ildikó, ha nem jól mondanám. Jó sütögetést: Mrs Smith

563
csirkemell filé 60 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
angolszalonna 20 dkg
burgonya 60 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint