r
Nosalty Logó

Baszk csirkemellek lángolt szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Baszk csirkemellek lángolt szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4541 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4070.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2563 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1897.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    520 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27247 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2626 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1116 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket tisztítjuk, szeleteljük, besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk.
  2. Béleljünk ki egy tűzálló tálat vékony szalonnaszeletekkel, halmozzunk rá vastagabb hagymakarikákat, és tegyük erre a csirkemell szeleteket.
  3. Mindezt meghintjük borssal, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a babérlevelet, a bort, az olajat és a karikára vágott paradicsomot. Legvégül lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk.
  4. Ezután a csirkemelleket kiszedjük a szószból, elrendezzük egy tálon, melegen tartjuk.
  5. A szószból mindössze csak a babérleveleket kell kihalásznunk. Botmixerrel a szószban maradt zöldségeket és a szalonnát összeturmixoljuk. Mindezt egy lábasba töltjük, és ízlés szerint paradicsompürével tovább sűrítjük. Erős lángon mártást készítünk. Egy csurgatás mézzel ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a csirkére öntjük.
  6. Az utolsó, látványos mozzanatot akár el is hagyhatjuk, de nem érdemes. Merőkanálban hevítsünk fel 5 cl alkoholt, gyújtsuk meg, öntsük a szószra. Amikor a láng kilaludt, tálaljuk. A "gyújtogatás" az asztalnál igazán jól mutat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16286
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Burgonyakrokettet javaslok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony második napjának menüjén szerepelt ez az étel. Isteni. Anyukámmal közösen néztük ki a Lajos Mari-Hemző Károly Szárnyasétel c. szakácskönyvből. Annyit változtattunk a recepten, hogy csirkemellel készítettük csirkecomb helyett. Pikáns, porhanyós lett a hús, a szósszal pedig nem lehet betelni. Anyukám el is tett belőle későbbre. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?