Nosalty Logó

Sajtos tarja Pöszmösztől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos tarja Pöszmösztől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1735 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3469 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1735 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6588.7 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 3469 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst miután felszeleteltük, leterítjük egy jó nagy tepsibe, majd sózzuk.
  2. Kikeverjük a a tejfölt annyi lisztel, hogy egy sűrűbb kenhető anyagot kapjunk.
  3. A leterített husikat bekenjük ezzel a tejfölös-lisztes masszával (egyenlőre csak a felső oldalát).
  4. A sütőt melegítsük elő.
  5. Miután a kencézés kész, a tepsibe rakjunk zsírt és egy kevés vizet (kb. 1dl).
  6. Fedjük le alufóliával, majd mehet be a sütőbe, közepes lángon süssük kb. 1 órát. Az 1 óra alatt párolódik a husi, így ereszt nem kevés nedvességet is, és a saját zsírja is kipárolódik belőle.
  7. Vegyük ki, forgassuk át a husikat, majd a maradék tejfölt kenjük rá az összes húsra.
  8. Ezután vegyük feljebb a sütőt, de ne maximumra, tegyük vissza, majd süssük 15 percig.
  9. 15 perc után újra kivesszük, és reszelt sajttal hintsük meg az összes husit (nem kell sajnálni, minél több, annál jobb). Visszatesszük a sütőbe, és még olyan 30-40 percig süssük, ez alatt az idő alatt a sajt szépen rápirul és a tejfölös massza is besűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7032
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazából férjem csinálta először, és annyira ízlett, hogy én is eltanultam tőle. Egyszerű, laktató étel és isteni finom. Mi általában krumplipürével szoktuk enni, de lehet párolt zöldséggel is, úgy is isteni finom.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jól értelmeztem, hogy az 1 órahosszás sütés után már nem kell lefedni? Köszönöm a választ!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek