Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tarja Pöszmösztől

Sajtos tarja Pöszmösztől
Sajtos tarja Pöszmösztől
125 perc / előkészület: 15 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából férjem csinálta először, és annyira ízlett, hogy én is eltanultam tőle. Egyszerű, laktató étel és isteni finom. Mi általában krumplipürével szoktuk enni, de lehet párolt zöldséggel is, úgy is isteni finom.:)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst miután felszeleteltük, leterítjük egy jó nagy tepsibe, majd sózzuk.
  2. Kikeverjük a a tejfölt annyi lisztel, hogy egy sűrűbb kenhető anyagot kapjunk.
  3. A leterített husikat bekenjük ezzel a tejfölös-lisztes masszával (egyenlőre csak a felső oldalát).
  4. A sütőt melegítsük elő.
  5. Miután a kencézés kész, a tepsibe rakjunk zsírt és egy kevés vizet (kb. 1dl).
  6. Fedjük le alufóliával, majd mehet be a sütőbe, közepes lángon süssük kb. 1 órát. Az 1 óra alatt párolódik a husi, így ereszt nem kevés nedvességet is, és a saját zsírja is kipárolódik belőle.
  7. Vegyük ki, forgassuk át a husikat, majd a maradék tejfölt kenjük rá az összes húsra.
  8. Ezután vegyük feljebb a sütőt, de ne maximumra, tegyük vissza, majd süssük 15 percig.
  9. 15 perc után újra kivesszük, és reszelt sajttal hintsük meg az összes husit (nem kell sajnálni, minél több, annál jobb). Visszatesszük a sütőbe, és még olyan 30-40 percig süssük, ez alatt az idő alatt a sajt szépen rápirul és a tejfölös massza is besűrűsödik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 885
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöszmösz

Mióta szakács: 2012.11.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös tarja, sajtos tarja tepsiben, tepsis hús tejfölösen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sudli
sudli Mon, 2014-08-25 07:48

Jól értelmeztem, hogy az 1 órahosszás sütés után már nem kell lefedni? Köszönöm a választ!

1723
sertéstarja 1 kg
tejföl 450 g
finomliszt 1 evőkanál
sertészsír 1 ek
víz 1 dl
sajt 150 g
0 ízlés szerint