r
Nosalty Logó

Tepsis csirkecomb zöldségkörettel

Gizi
Tepsis csirkecomb zöldségkörettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1132
Kalória
49.6g
Fehérje
62.2g
Szénhidrát
72.3g
Zsír
602g
Víz
270.3g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14828 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 1132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2673.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3131 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29657 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 2263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A combokat ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd sütésig a hűtőben pihent)
  2. A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután a krumplit sózzuk meg, és forgassuk alaposan össze. (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)
  3. A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.
  4. A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát, és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.
  5. Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket. (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle, és pótoljuk egy-két ek zsírral)
  6. Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...