r
Nosalty Logó

Édesburgonyaágyon sült spárgás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Édesburgonyaágyon sült spárgás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    8709 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 561 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4236.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2632 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    26128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az édesburgonyát meghámozzuk és fél cm széles karikákra vágjuk. A húst vékonyabb szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük az olajat. Az edény alját kirakjuk édesburgonyakarikákkal, amit kissé megsózunk. A burgonyakarikákra fektetjük a csirkemellszeleteket és mellérakjuk a spárgát, amit szintén kissé megsózunk. Megszórjuk reszelt sajttal, és meglocsoljuk a főzőtejszínnel.
  3. Ezután a tepsit letakarjuk alufóliával ás előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 35 perc után levesszük a fóliát és 15 percig hagyjuk még sülni, hogy a tetején a sajt kissé megpiruljon. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 621
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesburgonyaágyon sült spárgás csirkemell
Lizinka_ 589 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek