Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős galuska és paprikás burgonya

Tepertős galuska és paprikás burgonya
Tepertős galuska és paprikás burgonya
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés lecsó alapanyagom volt, -kevés csirke és kacsamáj. A köreten gondolkodtam, és hogy mindenki kedvére tegyek, a lecsóhoz a galuskát készítettem el, a tepertőkrém nagyon kellemes ízt adott neki. A májakhoz pedig hagymás-pirospaprikás, főtt burgonyakockát gondoltam ki.

Ez a galuska recept is a tepertőkrém vásárlásakor ötlött fel bennem. Nagyon szép színe és finom íze lett. Ízlett a családnak, ezért a második alkalommal lecsóval tálaltam.Elsőnek simán tejföllel és sajttal, kíváncsi voltam, hogy ízlik a családnak. Bevált:-))

Így, nagyon finom főételhez nagyon finom köret került. Vagy mondhatnám úgy is, nagyon finom köretújdonságokhoz finom főételt adtam.

Mindenki változtathatja ízlése szerint, vagy el is hagyhatja, mindenesetre egy próbálkozást mindegyik megér :-). Ennyi a történet.

hozzávalók / 4 adag

A galuskához

A burgonyához

A hagymaalaphoz

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor. Savanyúság.

Burgonyához: fokhagymás sült csirkemáj, kacsamáj.

Galuskához: lecsó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat sós vízben héjastól feltesszük főni, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, ha langyos, vizet leöntve, pucolhatjuk is, és felkockázhatjuk.
  2. A hagymákat lereszeljük, az olajon kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, tűzről levéve, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a kicsi kockákra vágott burgonyát, átkeverjük óvatosan, sózzuk, és kicsit borsozzuk ízlés szerint. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. Egy tálban a melegvízbe beletesszük, és elkeverjük a tepertőkrémet, majd beletesszük a tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint, majd  a lisztet, és jó alaposan eldolgozzuk, szükség szerint tegyünk bele meleg vizet és/vagy lisztet, hogy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. Kicsit pihentessük.
  4. Feltesszük a  sós vizet forrni, és forráskor szaggassuk bele a galuskát (nokedlit), ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba szedve, meleg helyen tartjuk.
  5. Tálaljuk a burgonyát sült fokhagymás csirkemájjal és kacsamájjal. Tálaljuk a galuskát finom, friss házi lecsóval. Tálalhatjuk reszelt sajttal és tejföllel is.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyás-galuskaköret, paprikás burgonyakocka és tepertőkrémes galuska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1405
víz 2 dl
tepertő 30 dkg
0.5 kk
négyszínű bors 1 kk
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 3 db
finomliszt 40 dkg
burgonya 14 közepes db
0 ízlés szerint
víz 5 dl
kacsazsír 1.5 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1.5 ek
négyszínű bors 0.5 kk
tejföl 4 ek
sajt 10 dkg