Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás nokedli zsályával

Vargányás nokedli zsályával
Vargányás nokedli zsályával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető pikáns étel. Ha valaki nem szereti a zsályát, kipróbálhatja fokhagymával, petrezselyemmel vagy egyéb zöldfűszerrel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított vargányát porrá őröljük.
  2. Felverjük a tojást, beleöntjük a tejet, és apránként hozzáadjuk a gombával elkevert lisztet. Sűrűn folyó masszává keverjük. (ha kell, liszttel vagy tejjel javíthatunk az állagon). Fél órát hűtőben pihentetjük.
  3. Lobogón forró vízbe szaggatjuk, és addig addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
  4. A vajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, beletesszük a zsályát, majd rászedjük a nokedlit. Frissen őrölt borssal fűszerezve jól megpirítjuk.
  5. Reszelt parmezánnal, sok salátával, forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 407
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás nokedli, vargányás galuska, nokedlitészta szárított gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

795
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
tej 1 dl
vargánya gomba 5 g
0 ízlés szerint
zsálya 1 csokor
vaj 6 dkg
parmezán sajt 3 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint