Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nokedli két személyre

Nokedli két személyre
Nokedli két személyre
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Más néven galuska, alapvető köret a magyar konyhában. 
Tojásos nokedli miatt gyártottam nokit, ehhez az adaghoz 6 tojás kell.

hozzávalók / 2 adag

  • 200 g finomliszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 1 dl szódavíz (lehet több, ha felveszi)
  • 1 kávéskanál (csapott vagy kevesebb, ízlés kérdése)
  • 1 ek libazsír (végén a forgatáshoz, lehet bármilyen más sós fajta szír)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokból kicsit nyúlós masszát keverünk (tálban, fakanállal).
  2. Bő, lobogó, sós vízben kifőzzük a galuskát. Nokedliszaggató segítségével lehet kicsiket/nagyokat szaggatni, attól függ, mennyire gyorsan tologatod a tésztatartóhengert.
  3. Amint feljönnek a víz felszínére, meg lehet kóstolni. Ha megfőtt, szűrővel kivesszük, és tálba tesszük a kész galuskákat. Ha nem, akkor nyugodtan lehet főzni még 5 percet vagy többet, a nyúlósabb tészta előnye.:) Zsírban átforgatjuk a kifőtt galuskákat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 5 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Safi

Mióta szakács: 2018.06.17.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

galuska, nokli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
finomliszt 200 g
tojás 1 db
szódavíz 1 dl
1 kávéskanál
libazsír 1 ek