Galuska 2. - kukoricalisztes
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
-
500g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
2000g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
8.1g kukoricaliszt30 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
81.3g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 519.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1718.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2078.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
20 dkg kukoricaliszt
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
2 l víz
Elkészítés
- A kétféle lisztet egy csipetnyi sóval egy tálban elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, majd apránként annyi vizet adagolunk hozzá, hogy puha, galuska-tészta állagú masszát kapjunk.
- Egy fazékban egy kevés olaj, és 2-3 kiskanál só hozzáadásával vizet forralunk. Amikor már forr, takarékra vesszük, és egy nokedli szaggató segítségével kis galuskákat szaggatunk a vízbe. Könnyebb dolgunk lesz, ha a kanalat, amivel dolgozunk, időnként a forró vízbe mártjuk, mert akkor nem ragad hozzá a tésztánk.
- Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, akkor már jók is. Ez csupán néhány perc. Egy szűrőkanál segítségével leszűrjük, és azonnal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 41651
- Feltöltés dátuma: 2010. november 06.
Ajánló
Bármilyen pörkölt mellé adható, amit galuskával tálalnánk. Nálunk ma marhapörkölt és tejfölös uborkasaláta készült mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem többször is visszatartott már a nokedli készítéstől az a tény, hogy igencsak megdolgozik vele az ember lánya, mire az egészet a forró vízbe szaggatja. Főleg, ha vendégek jönnek, és nagyobb mennyiségre van szükség. Egy teljesen véletlen próbálkozás jóvoltából azonban felszabadítottam magam e nehézség alól, amikor nem volt itthon megfelelő mennyiségű búzalisztem, és hirtelen mentőötletként találtam ki, hogy kukoricaliszttel keverem. Azóta már készítettem kizárólag kukoricalisztből is galuskát, úgy is nagyon finom. De hogy a "lényegre" visszatérjek: kellemes meglepetésként ért a tény, hogy az így készített tésztát sokkal de sokkal könnyebb szaggatni, mint a sima búzalisztől készített társát. Hát, már csak ezért is megéri kipróbálni! :) Aki viszont szereti a kukoricalisztből készült dolgokat, az mindenképpen készítse el!