Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galuska 2. - kukoricalisztes

Galuska 2. - kukoricalisztes
Galuska 2. - kukoricalisztes
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem többször is visszatartott már a nokedli készítéstől az a tény, hogy igencsak megdolgozik vele az ember lánya, mire az egészet a forró vízbe szaggatja. Főleg, ha vendégek jönnek, és nagyobb mennyiségre van szükség.
Egy teljesen véletlen próbálkozás jóvoltából azonban felszabadítottam magam e nehézség alól, amikor nem volt itthon megfelelő mennyiségű búzalisztem, és hirtelen mentőötletként találtam ki, hogy kukoricaliszttel keverem.
Azóta már készítettem kizárólag kukoricalisztből is galuskát, úgy is nagyon finom.
De hogy a "lényegre" visszatérjek: kellemes meglepetésként ért a tény, hogy az így készített tésztát sokkal de sokkal könnyebb szaggatni, mint a sima búzalisztől készített társát.
Hát, már csak ezért is megéri kipróbálni! :) Aki viszont szereti a kukoricalisztből készült dolgokat, az mindenképpen készítse el!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen pörkölt mellé adható, amit galuskával tálalnánk.
Nálunk ma marhapörkölt és tejfölös uborkasaláta készült mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet egy csipetnyi sóval egy tálban elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, majd apránként annyi vizet adagolunk hozzá, hogy puha, galuska-tészta állagú masszát kapjunk.
  2. Egy fazékban egy kevés olaj, és 2-3 kiskanál só hozzáadásával vizet forralunk. Amikor már forr, takarékra vesszük, és egy nokedli szaggató segítségével kis galuskákat szaggatunk a vízbe. Könnyebb dolgunk lesz, ha a kanalat, amivel dolgozunk, időnként a forró vízbe mártjuk, mert akkor nem ragad hozzá a tésztánk.
  3. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, akkor már jók is. Ez csupán néhány perc. Egy szűrőkanál segítségével leszűrjük, és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 34 689
elküldve: 4
receptkönyvben: 210
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nokedli kukoricalisztből, kukoricalisztes nokedli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PC-Szaki.hu
PC-Szaki.hu Mon, 2015-06-08 11:48

Üdvözletem.
De egy kérdés, ha valaki guténérzékeny, vagy gléuténra alergiás, finomliszt kilőve, zabpehelyliszttel, vagy valami gluténmentes liszttel helyettesítghető lenne?
Köszönöm.

ibituba7668
ibituba7668 Sat, 2016-02-27 18:59

pld. a rizsliszt teljesen megfelelő a gluténérzékenységre. esetleg még a rozsliszt is!

Timancs
Timancs Thu, 2011-07-21 18:59

De szép! És még látványra is úgy néz ki, mintha tanyasi tojásból készült volna a szép sárga színe miatt!

391
kukoricaliszt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 2 l