Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri hal harissás mázban sütve

Tengeri hal harissás mázban sütve
Tengeri hal harissás mázban sütve
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem szerettem a halat, ez viszont egy olyan recept, amit újra és újra elkészítek, annyira finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat megtisztítjuk, majd sóval kívül-belül bedörzsöljük.
  2. Egy serpenyőben (ez lehet akár grillserpenyő is) olajat hevítünk.
  3. A halak egyik oldalát megkenjük harissával, majd a már meleg olajba helyezzük.
  4. Amíg sül az egyik oldal, az édesburgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk (a héja is rajta marad). Egy tepsibe helyezzük, locsoljuk meg olívaolajjal, megsózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel is.
  5. Az egészet jól összeforgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe betoljuk (légkeveréses).
  6. Amikor a halak egyik oldala már szép barnára sült, megkenjük a másik oldalt is harissával, és megfordítjuk őket. (Oldalanként kb. 4-5 perc míg jól átsülnek, és ropogós lesz a külsejük).
  7. Utolsó mozzanatként, mikor a hal már készre sült, egy citrom levét rálocsoljuk a halakra, és hagyjuk kb. 10 másodpercig, hogy a halakat átjárja az íze (tovább azért nem szabad, mert a citromlében lévő cukor leégne).
  8. A kész halakat tányérra szedjük, édesburgonyával, jól megmosott és lecsöpögtetett rukkolával, valamint tejföl és harissa keverékével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ginasha

Mióta szakács: 2013.03.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

harissás tengeri hal batátával, tengeri hal batátával és rukkolával, sült tengeri hal édesburgonyával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

600
hal 1 kg
harissa paszta 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
édesburgonya 6 db
olívaolaj 1 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
rukkola 20 dkg