Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parajban sült halfilé

Parajban sült halfilé
Parajban sült halfilé
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vilmosom úgy jár mostanában, mint a ’Vesztegzár a Grand hotelben’ (Rejtő Jenő) meztelen diplomatája, aki a sötétben eltulajdonított papi öltözék miatt nem kap mást, mint diétás halat az étteremben. Merthogy ugyebár egy pap böjt idején ne egyen mást, csak halat. Azt se nagyon fűszeresen.
Szerencsétlen gyermekem fütyülne szegény a böjtre – nem is pap, de még csak nem is felnőtt! Sajnos azonban az anyja nagyon ügyel a lelki üdvére és próbálkozik a tavaszi erőfeltöltéssel, így kénytelen velem élvezni ezt a (szerintem)  nagyon egészséges és igazán remek halas étket!
 
 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Böjti menüajánlatom:
 


Parajban sült halfilé
 
 

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tűzálló tálat alaposan kivajazzuk a vaj harmadával.
  2. A fokhagymát összetörjük, a maradék 10 dkg vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a fokhagymát.
  3. A felengedett paraj felét a tálba terítjük. Sózzuk, fokhagymás vajjal meglocsoljuk.
  4. Ráfektetjük a halszeleteket, megsózzuk.
  5. Beterítjük a spenót másik felével, újra megsózzuk és meglocsoljuk a fokhagymás vajjal.
  6. Forró sütőben megsütjük.
 


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 905
elküldve: 3
receptkönyvben: 613
elkészítve: 25/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

parajos halfilé, hal parajjal sütve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hangya68
hangya68 Sun, 2012-04-29 19:25

Ez volt ma a menü. Tényleg nagyon finom. Nem utoljára készült!

Zebrabara
Zebrabara Sat, 2011-09-10 12:42

Ebédre ezt ettük, nagyon-nagyon finom volt. Igaz, nem filéből, hanem busa szeletből ("patkóból"), így egy kicsit játszani kellett a szálkákkal, de nem rontotta el. Viszont én is majd' egy órát sütöttem 180 fokon.
Tettem rá egy kis főzőtejszínt, és megszórtam reszelt parmezánnal, mellé pirított újkrumpli volt.

Igen különleges étek, mindenkinek ajánlom!

nyariera
nyariera Mon, 2010-11-08 21:22

Új elhatározás szerint igyekszünk rendszeresíteni a halat az étrendben. Ezzel kezdtem, és nagyon nem bántam meg! Valami fenomenálisan finom! Egyszerű és nagyszerű! Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-15 13:28

Tényleg jó recept, bár nekem a sütési idő valami miatt felhágott egy órára... Biztos a hal fajtája volt másabb, nem tudom. De nagyon finom lett és valóban nagyon egyszerű recept! Köszönet érte!

Georgiana
Georgiana Sun, 2010-03-21 15:51

Köszönöm Ildikó a receptet! Ma ez volt az ebéd. Gyors, finom, könnyen elkészíthető.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-25 14:21

Ildikó, ez fantasztikus! Imádom a spenót-hal mixet, és jó drágán hasonlót lehet venni fagyasztottan (csak panírozott formában), de most már én magam is meg tudom csinálni. Van az a fajta mirelit spenót amiben már van egy kis tejszín, szerintem azzal csinálom, és a tetjére szórok kis sajtot is. Köszi a receptet!

Én a sóskát annyira nem ajánlanám mert nincs olyan intenzív íze mint a spenótnak...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-12 20:41

Heti egyszer halat eszünk,de már nem volt ötletem hogyan készítsem el. Jól hangzik ez a recept. Sóskával is meg lehet csinálni?

466
spenót 45 dkg
hal 40 dkg
vaj 15 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint