r
Nosalty Logó

Tempurában sült finomság mártogatóssal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tempurában sült finomság mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Összesen 1069 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Összesen 4274 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Összesen 142 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 1069 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8638.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    5334 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    2588 micro
  • β-karotin
    17613 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    4652 micro
Összesen 4274 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A mártáshoz a konbut odatesszük főni, de mielőtt a víz felforrna, kivesszük a lábasból.
  2. Belekeverjük a tonhalpelyhet is, majd felforraljuk, leszűrjük.
  3. Az így kapott alaplébe (ezt nevezik dashinak) keverjük a szójaszószt és a mirint, majd pár percig forraljuk, félretesszük.
  4. A cukkínit, édesburgonyát vékonyan felkarikázzuk (3-4 mm vastag szeletekre), a gombát szeleteljük, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, a garnélát megtisztítjuk.
  5. A tempurához egy tálban összekeverjük a tojást hidegvízzel, sóval, hozzákeverjük a lisztet is.
  6. Ebbe a masszába mártjuk a zöldségeket, garnélát, majd forró olajban pár perc alatt kisütjük.
  7. A finomságokat tálra sorakoztatjuk, és a felmelegített szószba mártogatva fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10813
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Ízlésünk szerint a bundázáshoz választhatunk egyéb hozzávalókat is (padlizsán, tintahalkarikák, hagymakarikák, paprika).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukámat szülinapjára leptük meg ezzel a japán finomsággal. A tempurabundában sült falatok a szószba mártva magukba szívják annak különleges ízét. Tökéletesen kiegészítik az ízek egymást. Egyszerűen mennyei! A recept az "Ízek és kultúrák" könyvsorozat Japán kötetéből való.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tempurához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.