Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással

Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással
Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A patisszon egy igen ritkán használt zöldség. Bevallom őszintén, én is csak ehhez az egy recepthez használom. Kicsit édeskés íze van, ami mellé a sült krumpli és a tartármártás tökéletes.

hozzávalók / 5 adag

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Sütőzsiradék

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:
Hozzávalók a sült krumplihoz:
Szólj hozzá!

elkészítés

A rántott patisszon elkészítése:

  1. A patisszont meghámozzuk, kiszedjük a magját és felszeleteljük.
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. (Megsózni nem sózzuk meg, mert levet enged. Akkor sózzuk meg, amikor esszük.)
  3. Forró olajban, közepes lángon megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra tesszük.

A sült krumpli elkészítése:

  1. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk és átmossuk.
  2. Forró olajban, közepes lángon megsütjük.

A tartármártás elkészítése:

  1. A mustárt összekeverjük 1 teáskanál olajjal.
  2. Hozzáadjuk összepréselt fokhagymát, a sót és a tejfölt.
  3. Legvégül belekeverjük a cukrot és a citromlét.
  4. A rántott patisszonnal és a sült krumplival együtt tálaljuk. Ha szeretnénk, sült krumpli helyett rizst is készíthetünk mellé. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott zöldség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
patisszon 1 közepes db
finomliszt 5 evőkanál
tojás 2 db
zsemlemorzsa 6 ek
burgonya 7 közepes db
tejföl 4 ek
0.5 kávéskanál
mustár 1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
fokhagyma 0.5 gerezd
citromlé 2 tk