r
Nosalty Logó

Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 2370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9691 micro
Összesen 2370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Elkészítés

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

  1. A patisszont meghámozzuk, kiszedjük a magját és felszeleteljük.
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. (Megsózni nem sózzuk meg, mert levet enged. Akkor sózzuk meg, amikor esszük.)
  3. Forró olajban, közepes lángon megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra tesszük.

Hozzávalók a sült krumplihoz:

  1. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk és átmossuk.
  2. Forró olajban, közepes lángon megsütjük.

Hozzávalók a tartármártáshoz:

  1. A mustárt összekeverjük 1 teáskanál olajjal.
  2. Hozzáadjuk összepréselt fokhagymát, a sót és a tejfölt.
  3. Legvégül belekeverjük a cukrot és a citromlét.
  4. A rántott patisszonnal és a sült krumplival együtt tálaljuk. Ha szeretnénk, sült krumpli helyett rizst is készíthetünk mellé. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2436
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

A patisszon egy igen ritkán használt zöldség. Bevallom őszintén, én is csak ehhez az egy recepthez használom. Kicsit édeskés íze van, ami mellé a sült krumpli és a tartármártás tökéletes.

Hozzávalók

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...