r
Nosalty Logó

Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással

toroltfelhasznalo-412734
Rántott patisszon sült krumplival és tartármártással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

474
Kalória
9.1g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
187g
Víz
81.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 2370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

Hozzávalók a sült krumplihoz:

Hozzávalók a tartármártáshoz:

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    934.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9691 micro
Összesen 2370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a rántott patisszonhoz:

  1. A patisszont meghámozzuk, kiszedjük a magját és felszeleteljük.
  2. Beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. (Megsózni nem sózzuk meg, mert levet enged. Akkor sózzuk meg, amikor esszük.)
  3. Forró olajban, közepes lángon megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra tesszük.

Hozzávalók a sült krumplihoz:

  1. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk és átmossuk.
  2. Forró olajban, közepes lángon megsütjük.

Hozzávalók a tartármártáshoz:

  1. A mustárt összekeverjük 1 teáskanál olajjal.
  2. Hozzáadjuk összepréselt fokhagymát, a sót és a tejfölt.
  3. Legvégül belekeverjük a cukrot és a citromlét.
  4. A rántott patisszonnal és a sült krumplival együtt tálaljuk. Ha szeretnénk, sült krumpli helyett rizst is készíthetünk mellé. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A patisszon egy igen ritkán használt zöldség. Bevallom őszintén, én is csak ehhez az egy recepthez használom. Kicsit édeskés íze van, ami mellé a sült krumpli és a tartármártás tökéletes.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...