Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű krumplis öregtészta

Teljes kiőrlésű krumplis öregtészta
Teljes kiőrlésű krumplis öregtészta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több kenyérreceptnél láttam az öregtésztával kapcsolatos jó tapasztalatokat, én Pussycat nevű kedves szakácsunk receptjét alakítottam saját ízlésemre. Kifliket, kenyereket és nagyon finom zsemléket sikerült már vele készítenem, ajánlom mindenkinek kipróbálásra.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Keverhetjük az öregtésztánkat bármilyen lisztből kevert tésztához, én kakaós kalácshoz is felhasználom. Hűtőben 1-2 hétig is eláll, így bármikor elő tudjuk venni, csak hozzá kell keverni a többi hozzávalóhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, és lereszeljük. (Én kenyérsütőgépben készítem el az öregtésztát, így alulra kerül a meleg víz, olaj.)
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, élesztővel, hozzákeverjük nagyjából a reszelt krumplit, és ráöntjük a meleg vízre.
  3. A többit már a gépre bízzuk, jól összedolgozza a tésztát, majd ezután hagyjuk kelni. Ha duplájára kelt, akkor egy kicsit átkevertetjük a géppel, hogy gombóccá gyúrja, majd átrakjuk a tésztát egy nagyobb tálba. Jó mélyet válasszunk, mert nekem megesett, hogy kikelt a tálból.:-)
  4. Ezek után letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk bugyogni, kelni a tésztát legalább fél napig. Ezután dobozban tároljuk a hűtőben, amíg fel nem használjuk. Én már akár másnap is használom, nem várok 1 hétig vele...
  5. Én kb. 20 dkg-t szoktam felhasználni az "új" tészta elkészítéséhez, nagyon jó puha, de ruganyos tésztát kapunk így. Akinek nincs kenyérsütő gépe, az is elkészítheti egy keverőtálban, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, és keleszteni.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

öregtészta, burgonyás öregtészta, kovász, burgonyás kovász, burgonyás öregtészta, kenyérsütés kovásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

151
burgonya 1 db
teljes kiőrlésű liszt 40 dkg
nádcukor 1 teáskanál
2 teáskanál
instant élesztő 3 g
víz 3.5 dl
szőlőmagolaj 1 ek