r
Nosalty Logó

Burgonyás zsúrrúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Burgonyás zsúrrúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 937 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10717 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    5960 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 5615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Egy krumplitörővel pépesre törjük.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
  3. Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. A helyhiány miatt a tésztát kettévesszük, és először az egyik felével dolgozunk.
  6. Kettévágjuk, és mindkettőből kb. 35 cm hosszú rudat formázunk.
  7. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belefektetjük a tésztákat. Egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
  8. Ott még kb. 30 percet kelesztjük.
  9. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.
  10. Előmelegítjük a sütőt.
  11. Lekenjük egy egész felvert tojással, és megszórjuk bőven a lereszelt sajttal.
  12. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
  13. A sütőből kivéve rácsra emelve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4160
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás zsúrrúd
Andi80_ 380 recept

A hosszú hétvégére vendégeket vártunk. Este érkeztek, ezért úgy gondoltam, nem főzök, hanem inkább sütök egy kis szendvicsnek való finomságot. A Burgonyás szendvics zsemle tésztáját alapul véve, némi változtatással ezeket a puha, finom zsúrrudakat sütöttem. A zsúrrúdból lett apró kis szendvicsek pillanatok alatt elfogytak. Máskor is fogom még sütni. A szendvicskékről és a zsúrrúd készítés lépéseiről további képeket találhattok a blogon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek